0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Afrijden: Waar gaat het fout?

Autorijbewijs halen

Wat is de meest voorkomende rijfout, en wat is de grootste valkuil van het CBR examen? Het gaat niet om de koppeling, de versnellingen, of zelfs kennis van de theorie. Natuurlijk zijn die onderdelen ook essentieel, maar wat op dit moment telt is het zien. Een van de meest essentiële talenten om te hebben in het verkeer is visie.

Wij instrueren je om goed te kijken tijdens de rijlessen, zodat het een tweede natuur wordt. Dit doen we zodat het een automatisme wordt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je eruit ziet tijdens het rijexamen.

Je blik op de weg

Het belang van een goede rijhouding wordt vaak over het hoofd gezien, maar het moet wel worden gewaardeerd. Wanneer u echter het CBR-examen aflegt voor een voertuig, waarvoor een uitstekende rijhouding vereist is, is het een van de meest essentiële vaardigheden om te vertonen.

De examinator kijkt goed naar je om te zien wat er om je heen gebeurt. Kijk bij het draaien ver genoeg vooruit, opzij, en verander uw focus om het totaalbeeld te behouden.

Wil je aan je kijkvaardigheid werken tijdens je rijlessen? Als je met iemand anders meerijdt, doe dan alsof het jouw auto is. Kijk ver vooruit, opzij en over je schouder om een panoramisch zicht te hebben. Je zult merken dat het na verloop van tijd steeds makkelijker wordt om dit te doen.

Kijkgedrag in de auto

Wil je beter voor de dag komen in de auto, zodat je minder snel de meest typische blunders maakt tijdens rijlessen en het CBR praktijkexamen? Wij hebben drie suggesties voor je:

Ver vooruit kunnen kijken

Het is van cruciaal belang ver vooruit te plannen. Kijk ‘vooruit door het voertuig voor u’ om er zeker van te zijn dat u weet wat er komen gaat. Houd ook situaties verderop in de gaten, zoals naderende kruispunten of verkeerscircuits. Let goed op in welke rijstrook u moet rijden, zodat u tijd hebt om andere elementen aan te pakken, zoals goed optrekken, remmen, enzovoort.

Altijd kijken tijdens het afslaan

Maakt de auto een bocht naar links of naar rechts? Kijk aan de zijkant en controleer je spiegels. Vergeet ook niet over uw schouder te kijken voor een totaalbeeld van het scenario. Tip: Twijfel je tijdens het rijexamen? Het is beter om één keer te kijken dan helemaal niet. Veiligheid gaat voor, dus er mee wegkomen is veel makkelijker dan wanneer je in eerste instantie niet goed hebt gekeken.

Gebruik alle spiegels

Blijf uw ogen bewegen als u rijdt. Kijk (ver) vooruit en in de achteruitkijkspiegel, maar ook in de zijspiegels. U behoudt een totaalperspectief door uw blik regelmatig te wisselen.

Autorijopleiding met aandacht

Wil je je op de best mogelijke manier voorbereiden om te slagen voor je CBR auto-examen? Wij leren u op de juiste manier te kijken tijdens de gehele auto rijopleiding. Verder proberen we een automatisme te ontwikkelen zodat je vanzelf goed presteert tijdens het praktijkexamen.

We vinden het allemaal leuk om een toets te maken, en daar is niets mis mee. Sommige mensen hebben echter meer last van angst voor het CBR examen dan anderen. Voor sommige mensen is de spanning zo sterk dat ze flauwvallen en niet in staat zijn het examen af te leggen.

Wat doe je als je met een CBR probleem zit en wilt voorkomen dat je tijdens het examen fouten maakt die je anders niet zou maken? Wij kunnen u helpen als u te zenuwachtig bent om het examen af te leggen.

Er zijn medicijnen beschikbaar die u kunnen helpen uw zenuwen onder controle te houden. Hou er rekening mee dat sommige van deze medicijnen een invloed kunnen hebben op uw rijvaardigheid. Uw reactievermogen zal niet op zijn best zijn, wat van cruciaal belang is tijdens het rijexamen.

Minder gespannen tijdens het CBR examen

Heeft u een vermoeden dat examens u zenuwachtig maken? U zult ongetwijfeld angstig zijn voor het afleggen van het CBR examen. Gelukkig kunnen wij u hierbij op tal van manieren helpen:

Tussentijdse toets

Voel je je al zenuwachtig voor het rijexamen dat snel nadert? Je kunt het jezelf wat makkelijker maken met een tussentijdse toets (TTT). Je hebt er al een gedaan, dus je bent bekend met de (examen)omgeving. Bovendien heb je al bij een examinator in de auto gezeten en een deel van het examen gehaald. Tijdens de test hoef je deze procedure niet uit te voeren, waardoor je minder angstig zult zijn.

Examengerichte rijlessen

Wilt u weten hoe het CBR rijexamen in zijn werk gaat? Vraag dan onze expert om met u te oefenen. De examinator zal uw instructeur zijn, die u aanwijzingen zal geven en van u verwacht dat u de testroute van het CBR rijdt. U krijgt instructies die lijken op de instructies die tijdens het examen worden gegeven. Als het voor u werkt, herhaalt u dit proces zo vaak als nodig is.

Aanvragen van een faalangst-examen

Weet u dat u faalangst heeft? U kunt uw CBR-kaart laten verlengen voor een faalangstexamen van 80 minuten. Omdat het examen 80 minuten duurt, heeft de examinator meer tijd om u tot rust te brengen. Als de spanning te groot wordt, mag u even pauzeren tijdens het examen.

Rijopleiding waar je relaxed kunt zijn

Ben je op zoek naar een rijopleiding die je helpt om je niet te zenuwachtig te voelen? Tijdens de opleidingen bij Rijschool Rotterdam en het examen werken we er hard aan om je zo rustig mogelijk te maken. Met gepaste spanning, maar niet meer dan nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *