De Turkse onderneming Anlas begon de productie van banden in 1974 en heeft geleidelijk aan zijn productlijnen en productie vergroot en zo veel trouwe klanten gekregen. Op dit moment is het de meest toonaangevende bandenfabrikant in Turkije en is ook in Europa en wereldwijd bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige producten. Het bedrijf heeft een zeer breed assortiment en produceert banden voor fietsen, motorfietsen, quads, go-karts en golfkarretjes. Voor motorfietsen zijn ze één van de toonaangevende merken op de markt die hoogwaardige banden tegen lage prijzen levert. De motorbanden van het bedrijf ontvangen voortdurend hoge waarderingen in de diverse bandentests. Onder ervaren chauffeurs is het een merk dat wordt gewaardeerd om zijn constante hoge kwaliteit. Anlas is een veilige keuze in de motorwereld. Als gevolg van de inspanningen om elk jaar in nieuwe technologieën te investeren, is het bedrijf altijd op de laatste stand van de techniek.

Voor alle banden, hetzij bromfietsen, motorfietsen of fietsen, is de rijstabiliteit één van de belangrijkste aspecten. Goede grip op de weg, ook in bochten als de snelheid hoog is, is niet alleen belangrijk voor veilig rijden, maar maakt ook de rijervaring beter. De zekerheid dat de banden hun grip behouden, zelfs als het regent en de weg nat is, is een vereiste waar altijd aan voldaan moet worden. Omdat Anlas ook autobanden voor ruige omstandigheden produceert, kan deze technologie worden geïntegreerd in andere banden, zodat men die ongeacht de weersomstandigheden gebruiken kan.

Voor quads heeft het bedrijf de AT-TRACK-serie ontwikkeld, die een stabiel alternatief voor het rijden op ruw terrein is. De remkracht is altijd goed en het duurt een lang voordat de banden versleten zijn. Dit maakt Anlas banden een alternatief voor hoge kwaliteit en vele jaren lang kan gebruik, maar het zijn ook één van de best betaalbare banden op de markt.