Avon

De bandenfabrikant Avon werd opgericht in het jaar 1904. Sinds de oprichting heeft het bedrijf haar productlijnen aanzienlijk uitgebreid. Tegenwoordig is Avon Tyres eigendom van Cooper Tire & Rubber Company. In de laatste 100 jaar heeft het bedrijf naast de banden voor personenauto's, ook banden geproduceerd voor andere vierwielige voertuigen, zoals bestel- en aanhangwagens en tweewielige voertuigen zoals motorfietsen. De laatste drie bestonden nog niet bij de oprichting van het bedrijf, maar werden toegevoegd toen het bedrijf werd uitgebreid. Dankzij de goede kwaliteit, die een belangrijke rol speelde vanaf het begin, is Avon tegenwoordig een wereldwijd actief. Waar u ook bent in de wereld, u kunt Avon banden vinden op alle soorten voertuigen, vooral omdat ze worden geproduceerd in alle soorten en voor alle doeleinden.

Het maakt niet uit welk type voertuig, welke rijstijl en wensen u heeft, Avon biedt de banden die het beste bij u passen. Niet alleen op snelwegen, landwegen en in stedelijke gebieden worden de producten van Avon veel toegepast, ook op circuits over de hele wereld worden veel races gewonnen met behulp van deze hoogwaardige banden. Dit geldt voor alle vier- en tweewielers in alle soorten races. De knowhow van het bedrijf op het gebied van banden maakt dit tot een uitstekende keuze.

Avon is een van de meest toonaangevende bandenfabrikanten, omdat het bedrijf zich heeft aangepast aan de snelle ontwikkeling in de industrie, maar ook omdat het een vooruitstrevende fabrikant is die nieuwe technologie en design in de productie combineert. Honderd jaar in de industrie hebben het bedrijf een voordeel opgeleverd. Alle kennis en ervaring van het bedrijf komen samen in de betaalbare producten. Dankzij deze achtergrond en context zijn Avon-banden een makkelijke keuze voor consumenten, die banden van hoge kwaliteit zoeken die niet alleen garant staan voor veilig en duurzaam rijden, maar het rijden zelf tot iets bijzonders te maken.