Voor autobanden kan een consument bij verschillende bedrijven terecht. Er kan naar een speciaalzaak worden gegaan. Deze speciaalzaken bieden autobanden aan van verschillende bekende merken zoals Michelin en Pirelli. Behalve voor personenauto's kunnen zij banden aanbieden voor motoren, vrachtwagens etc. Het assortiment kan ook bij veel bedrijven online worden bekeken. Hierbij kan een eigenaar zoeken op zijn/haar automerk, zodat de juiste maat banden gekocht kunnen worden. Banden zijn namelijk in veel verschillende maten en soorten te vinden. In Nederland kan het gebruik van afwisselend zomer-, en winterbanden nuttig zijn. Bij winterbanden heeft men minder snel kans op slippen wanneer het buiten glad is door ijsvorming. Ook regen is een belangrijke factor wat zorgt voor veel gladheid. Met name na een lange periode van droogte kan een regenbui ervoor zorgen dat veel vuil op de weg zorgt voor een glad wegdek.

Ook kunnen banden tweedehands worden gezocht, bij bijvoorbeeld sloopauto's. Vaak zijn auto's total-loss verklaard, terwijl de banden nog helemaal intact zijn. Het is dan zonde om de banden weg te gooien. In plaats hiervan kunnen deze van de auto gedemonteerd worden. Specifieke handelaren kopen deze tweedehands banden op, en kunnen deze weer aan consumenten doorverkopen voor een aanzienlijk lagere prijs dan wanneer er nieuwe banden gekocht zouden worden. Er dient dan wel op de kwaliteit te worden opgelet; ze moeten niet uitgedroogd zijn, en er moet nog voldoende profieldikte in zitten. Het voordeel kan zijn dan eigenaren zelf banden kunnen uitkiezen voor hun voertuig. Handelaren zullen de prijs uiteraard wel aanpassen aan de conditie en het aantal autobanden wat een klant koopt.

Een andere mogelijk om zowel nieuwe als tweedehands banden voor een voertuig te vinden, is door <a href="noordenbanden.nl/banden">goedkope autobanden online</a> te zoeken. Online aanbieders hebben geen winkelruimte nodig om hun producten aan te bieden, en kunnen daarom vaak tegen goedkopere prijzen autobanden aanbieden. Via een website kan dan op automodel gezocht worden, zodat kopers verzekerd zijn van de juiste maat banden voor hun auto. Vervolgens kunnen kopers via betaalmogelijkheden zoals IDeal, Paypal of creditcard afrekenen. Deze methodes zijn zeer veilig te noemen, en de koper heeft na betaling geen omkijken meer naar de administratie van hun bestelling.

Sommige online aanbieders hebben een afhaalpunt beschikbaar, waar kopers hun bestelling kunnen afhalen, mochten zij door bijvoorbeeld werk niet in de gelegenheid zijn om dit op gezette tijden te doen. Kort gezegd is er dus voor alle klanten een optie. Zij kunnen vervolgens zelf een afspraak maken met een monteur om de montage te regelen, of indien zij dat kunnen, zelf de reparatie uitvoeren. Bij de meeste online tweedehands banden kan er van uit worden gegaan dat er voldoende kwaliteit wordt geleverd. Daarnaast bestaat er bij diverse betaalmogelijkheden een kopersbescherming. Hierdoor krijgen klanten geldt terug indien zij ontevreden met een product zijn.