0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Bang om te falen voor je theorie- of rijexamen?

Het behalen van je theorie of rijexamen kan zorgen voor spanningen. Voel je je gespannen voor je theorie- of rijexamen? Je bent zeker niet de enige. Spanning hoeft ook zeker niet slecht te zijn, het kan er juist voor zorgen dat je meer gefocust bent. Neemt de spanning echter ongezonde vormen aan, dan kan dit betekenen dat je last hebt van faalangst. 

Erkende rijscholen faalangst


Sommige rijscholen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met faalangst. Deze rijscholen hebben geleerd hoe ze mensen met faalangst het beste kunnen helpen. Je kan altijd even kijken op de websites van rijscholen om te kijken of er iets over begeleiding bij faalangst staat geschreven. Contact opnemen is ook altijd een goed idee. Zo kan je vooraf overleggen hoe de rijschool jou kan helpen om je op je gemak te laten voelen.

Individueel theorie examen CBR


Een oplossing voor je spanning kan een individueel theorie examen zijn. Een individueel theorie-examen houdt in dat je het examen maakt onder toezicht van een medewerker van het CBR. De CBR medewerker houdt de tijd voor je in de gaten en stelt je op je gemak. Zo kan jij je volledig focussen op het beantwoorden van de vragen. Ook bij het praktijkexamen kan er rekening worden gehouden met je faalangst.

Je kan bij het reserveren aangeven dat je hier last van hebt. De examinator die je dan krijgt toegewezen is iemand die hier ervaring mee heeft. Ook heb je als dit nodig is meer tijd tijdens je praktijkexamen. Je kan zelfs een time-out aanvragen wanneer je paniekerig wordt. Zo heb je de rust en de tijd om je faalangst onder controle te krijgen. Misschien heb je dit niet eens nodig, maar het kan al een geruststelling zijn dat je dit achter de hand hebt. 


Spreek je uit

Durf je uit te spreken over je faalangst. Je zult zien dat dit je gaat helpen bij het halen van je theorie en rijexamen. De oplossingen zijn er dus waarom zou je hier niet gebruik van maken? Door het bespreekbaar te maken kan ook jij je examen halen. Hierdoor haal je niet alleen je examen, maar zal je je ook zelfverzekerder voelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *