Ceat is een bandenfabrikant die gevestigd is in Mumbai, India. Dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht in Turijn (Italië), door niemand minder dan een familielid van de laatste presidentsvrouw, Carla Bruni. Zelfs zonder de naam van het bedrijf kunt u eenvoudig sporen van de Italiaanse identiteit herkennen. Ceat is namelijk een afkorting voor Cavi Elettrici e Affini Torino.

In 1958 koos het management om de productie van haar producten naar India uit te besteden op grond van kostenbesparingen. In dit verband werd het bedrijf ook verkocht door de familie van de oorspronkelijke eigenaar aan de Pirelli-groep, een bekende Europese bandenfabrikant. Het merk Ceat bestaat nog altijd en speelt een onderscheidende rol in de productie van allerlei soorten banden. In de jaren '80 werd het bedrijf verkocht aan RPG Enterprises en staat nu bekend als Ceat Ltd.

Het bedrijf is één van de grootste bedrijven in India; een enorme markt. In India heeft het bedrijf kantoren in Mumbai, Nasik en Halol en produceert jaarlijks ongeveer 6 miljoen banden. Er zijn banden voor alle soorten voertuige, deels voor vrachtwagens maar ook voor normale auto's. Er worden echter ook banden voor tractoren, kranen en bromfietsen gefabriceerd. Afgezien van het feit dat hun producten in India gemaakt worden, wordt een groot deel van de 6 miljoen banden geproduceerd voor export naar de Verenigde Staten, Afrika, Australië en andere delen van Azië.

Ceat streeft er tevens naar een toegewijde klantenservice aan te bieden. In puur organisatorisch perspectief, bestaat het bedrijf uit een netwerk van 37 regionale kantoren en meer dan 3.500 dealers.

Als u op zoek bent naar banden van goede kwaliteit, die tegelijkertijd geen fortuin kosten, dan zijn de banden van Ceat een uitstekende keuze. Dat weet men niet enkel op de Indische markt.