0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Complete wielen

Bij NoordenBanden vindt u voordelige complete wielen voor uw voertuig. Wij bieden verschillende modellen van complete wielen aan van alle toonaangevende fabrikanten. In ons assortiment bevinden zich onder andere modellen van de merken Michelin, Continental, Goodyear, Hankook en Kumho en nog vele andere. Naast aantrekkelijke prijzen biedt Noordenbanden de mogelijkheid om zelf uw wielen samen te stellen. U heeft de keuze uit veel verschillende soorten banden en velgen. Wij bevelen complete wielen aan omdat niet alle banden op oude velgen gemonteerd kunenn worden. Andere banden opnieuw monteren zorgt niet voor de beste rijeigenschappen. Complete wielen bestaan uit velgen met banden. Wij helpen u graag om het perfecte wiel voor uw voertuig te vinden.

Zo stelt u uw wiel samen

Een wiel samenstellen is een heel eenvoudig proces. Het kan worden onderverdeeld in vier stappen:

  • 1. Kies het type band (bijv. zomerbanden of winterbanden)
  • 2. Voer uw autofabrikant in
  • 3. Voer uw automodel in
  • 4. Voer het bouwjaar en de motor in

U krijgt dan een lijst met geschikte banden en velgen voor uw auto. U hoeft alleen nog maar te kiezen, welk merk en welke prijsklasse uw voorkeur heeft.

Banden

De banden behoren tot de belangrijkste onderdelen van de. Deze zorgen voor rijcomfort en veiligheid. In bepaalde landen is er een situationele verplichting om met winterbanden te rijden bij sneeuw, natte sneeuw, ijs en gladheid. De meeste automobilisten hebben daarom twee bandensets in hun bezit. In Nederland is het echter niet verplicht om met winterbanden te rijden. Bij NoordenBanden kunt u natuurlijk wielen voor die zomerbanden en winterbandensamenstellen.

Zomerbanden bestaan uit een rubbermengsel dat ideaal is bij warme en gematigde tempraturen, het verhardt echter bij tempraturen onder het vriespunt. Daardoor bieden zomerbanden al bij lage tempraturen niet meer de nodige grip om veilig te kunnen rijden op asfalt. Ook zijn de profielen bestemd voor het gebruik bij milde weersomstandigheden. Het profiel van zomerbanden biedt goede grip op een droge wegdek en voorkomt de gevaarlijke aquaplaning bij regen. De profieldiepte van banden moeten minimaal 1,6 mm bedragen. Voor goede rijeigenschappen wordt echter een profieldiepte van meer dan 3 mm aanbevolen. De nieuwe EU-richtlijnen voor het markeren van banden helpen u bij de keuze van zomerbanden. Door een eenvoudig weergave kunt u bij nieuwe banden informatie vinden over de geluidsemissie, grip op nat wegdek en brandstofverbruik van de band.

In sommige landen geldt er geen algemene verplichting voor winterbanden, maar zijn winterbanden afhankelijk van het weer vereist. Bij ijzel, sneeuw, natte sneeuw, gladheid en ijs moeten automobilisten met winterbanden rijden, anders zijn ze strafbaar. Bij Noordenbanden kunt u twee verschillende soorten winterbanden verkrijgen: banden met spijkers en de zogenaamde frictiebanden zonder spijkers. In Nederland en Duitsland is het niet toegestaan om met spijkerbanden te rijden, voor het rijden in het Alpengebied of in Scandinavië zijn ze echter aan te raden. Spijkerbanden bieden de beste grip in het bijzonder op ijs en wegen met een gesloten sneeuwdek. Frictiebanden zijn door hun diepe profiel erg geschikt voor het rijden op sneeuw.

Velgen

Velgen worden uit aluminium of staal gemaakt. Op het moment zijn aluminium velgen erg geliefd bij klanten, omdat de productiekosten in vergelijking met stalen velgen lager zijn en die velgen kunnen daardoor tegen lagere prijzen worden aangeboden. Bij NoordenBanden bieden wij zowel aluminium- als stalen velgen aan tegen gunstige prijzen. Wanneer u velgen bij NoordenBanden besteld, ontvangt u gratis een montage set (bestaande uit bouten of moeren) .Aluminium velgen zijn lichter dan de traditionele stalen velgen en hebben daarnaast een langere levensduur, mits ze goed worden onderhouden. Veel klanten vinden aluminium velgen ook optisch bijzonder mooi. Het is van groot belang voor zowel de aluminium- als de stalen velgen dat ze regelmatig gereinigd worden. Dat geldt in het bijzonder bij winterwielen. Door sneeuw, ijs of strooizout kunnen er klonten worden gevormd die het balans van uw voertuig verstoren. Daarom raden wij u aan om de banden en velgen regelmatig te reinigen. Voor gebruik in de winter kunt u ook speciale aluminium velgen aanschaffen die zijn behandeld met een bijzondere beschermende beschermlaag.

De perfekte verzorging voor uw complete wielen

Door de juiste verzorging kunt u de levensduur van uw complete wielen aanzienlijk verlengen zonder dat het afdoet aan de veiligheid. Reinig uw banden en velgen daarom regelmatig en controleer ook de bandenspanning. De lucht in de banden draagt het totale gewicht van uw wagen, daarom moet de bandenspanning altijd kloppen. Bij een te hoge bandenspanning bestaat het risico dat de banden exploderen terwijl bij een te lage bandenspanning de slijage toeneemt en er meer brandstof wordt verbruikt. Verder dient u nooit zonder ventieldoppen te rijden, omdat het vuil zich in de band kan binnendringen. Vanzelfsprekend hangt de levensduur van de banden ook af van uw rijstijl en het wegdek waarop u rijdt. Om onnodige slijtage te voorkomen, dient u bij warme tempraturen niet met winterbanden te rijden. En daarnaast dient u zomerbanden niet te gebruiken tijdens de winter omdat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden.

Levering en service

Wanneer u hulp nodig heeft bij de montage van uw velgen met banden kunt u contact opnemen met één van onze samenwerkingspartners. Wij werken met garages in heel Nederland samen. Als u een afspraak maakt bij de garage dan zorgen wij van NoordenBanden ervoor dat uw wielen op tijd worden geleverd bij de garage. Met andere woorden: U hoeft de banden niet van het postkantoor op te halen en naar uw garage te brengen. Wij werken samen met talrijke garages door heel Nederland.