Contire is een systeem dat werd ontwikkeld door de grote bandenfabrikant Continental, die banden produceert voor de wereldmarkt. Continental produceert duurzame en innovatieve, hoogwaardige banden. Het bedrijf produceert ook banden die veilig zijn op de weg. In het huidige assortiment bevinden zich banden voor personenauto's, bussen, bestelauto's en vrachtwagens. Met een Continental-band heeft u een product van wereldklasse.

Om aan de behoeften van hun klanten te voldoen om geld te besparen, en daarnaast een verschil te maken op het gebied van het milieu, werd het Contire-systeem gecreëerd. Het systeem houdt in dat klanten hun oude, versleten banden van hetzelfde merk in kunnen leveren, om deze te laten renoveren, zodat ze er als nieuw uitzien. Dit proces passeert verschillende stadia, maar het basis idee is natuurlijk dat het absurd is om een set banden weg te gooien die nog kunnen worden gebruikt. Door uw banden voor renovatie af te geven, kunt u ze nog vele jaren gebruiken.

De reden waarom dit systeem zo populair geworden is, dat vooral gebruikt wordt voor banden van bedrijfsvoertuigen, is dat het klanten helpt om geld te besparen. Daarnaast helpt het systeem ook het milieu op alle mogelijke manieren te beschermen. Tenslotte heeft het recente debat over de opwarming van de aarde geleid tot een grote verschuiving van de focus in de bandenindustrie, naar een model waarbij zoveel mogelijk gerecycled wordt. Continental legt met het Contire-systeem de lat hoog.

Als u een bedrijf of een particulier bent die niet onnodig geld wil uitgeven voor nieuwe banden, dan biedt Contire de perfecte oplossing. Ten eerste kunt u aanzienlijke hoeveelheden geld besparen door het gebruik van deze service, maar wat niet minder belangrijk is, is dat u hiermee het milieu beschermt. Om meer over deze oplossing te weten te komen, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke Continental-dealer.