COOPER GESCHIEDENIS

In 1914 werd Cooper Tires opgericht, zoals het toen werd genoemd, nu bijna honderd jaar geleden. Het was in de VS dat dit bedrijf zijn debuut in de bandenproductie maakte. Dankzij de jarenlange ervaring van het bedrijf, heeft het een goede reputatie in de industrie en bij de klanten.

Cooper banden

Tegenwoordig is Cooper goed ingeburgerd in Europa en in de rest van de wereld. Het bedrijf breidde uit toen Cooper, in de late jaren '90, het Britse bandenmerk Avon Tyres kocht. Onder de consumenten staat Cooper bekend als een producent van uitstekende off-road-, SUV- en winterbanden, aangezien de rijeigenschappen voor dergelijke omstandigheden perfect zijn. Maar men mag niet vergeten dat ze even goed gekwalificeerd zijn voor de productie van andere banden. Cooper richt zich op de productie van banden die duurzaam, sterk en intelligent zijn, waardoor de klanten een band van boven de normale standaard krijgen. Het bedrijf ontwikkelt de banden in trend met de nieuwste technologie om de hoogste normen samen met de nieuwste ontwikkelingen in de productie te handhaven. Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in haar nieuwe markten en hecht bijzonder belang aan het bereiken van de Europese standaards om de eerste keuze van de consument te worden.

Cooper-banden zijn zeer populair, vooral vanwege hun hoge kwaliteit en goede prijzen. Ze zijn duurzamer dan de meeste merken en de duurzame constructie van de band biedt een voortreffelijke grip en kan zich door veel slijtage van veel zware belastingen handhaven. De goedkope Cooper-aanbieding gaat gecombineerd met duurzaamheid, wat betekent dat klanten gemakkelijk toegang hebben tot zeer betaalbare banden. Deze banden zijn geen wegwerpartikel, maar kunnen voor een lange tijd worden gebruikt zonder de veiligheid in gevaar te brengen. De wens van Cooper is om de beste banden ter wereld te creëren.

Voorbeelden van populaire banden zijn de winterbanden Weather-Master WSC en Discoverer M + S, evenals Cooper Discoverer AT3, die gekalibreerd is tegen krasschade aan de banden, de Cooper Zeon LTZ voor SUV's en de lichte en stille band CS6 Cooper voor personenauto's.

VIND BANDEN VAN COOPER