Dayton is een handelsmerk van de grote bandenfabrikant Bridgestone afkomstig van de afdeling in Zuid-Afrika. Bridgestone is een merk dat veel mensen kennen en is ongetwijfeld één van de giganten op de wereldwijde bandenmarkt. Zij produceren banden voor alle soorten voertuigen. De banden van Dayton zijn echter uitsluitend voor gewone personenauto's, zoals men die vaak op straat ziet. Personenauto's kunnen door de uitrusting met banden van Dayton veel winst behalen. Dayton is een merk waarvan de producten in een betaalbaar segment liggen. Het is echter verkeerd om te veronderstellen dat dit merk geen kwaliteit biedt aan zijn klanten. Integendeel, Dayton biedt veel voordelen ten opzichte van de concurrentie. De banden zijn bijvoorbeeld zo geproduceerd dat ze sportieve eigenschappen hebben, waardoor ze een zeer goede grip op de weg bieden. Tenslotte worden de banden zodanig geproduceerd dat aquaplaning zoveel mogelijk wordt voorkomen en zo een stabiele rit gegarandeerd wordt. Bovendien is de duurzaamheid van de banden fenomenaal.

Tegenwoordig maakt Dayton deel uit van Bridgestone, maar dat was niet altijd het geval. In het begin was Dayton een zelfstandig, lokaal bandenbedrijf. Het werd in 1961 gekocht door Firestone, één van de oudste bandenfabrikanten ter wereld. Toen Firestone in 1988 werd gekocht door Bridgestone, begon Dayton deel uit te maken van dit concern. In die zin zit er een lange geschiedenis in elke band van Dayton.

Met banden van deze producent krijg je een band van goede kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. Het unieke rijvermogen van de band is iets wat men altijd weer opnieuw voor zichzelf kan bevestigen tijdens het autorijden. Dayton is dus een gemakkelijke, maar niet onverstandige keuze.