Debica Tire Company of Dębica SA, zoals het bedrijf ook wel wordt genoemd, is de toonaangevende Poolse bandenfabrikant voor personenauto's en lichte voertuigen, zoals bromfietsen en motorfietsen. Haar productie omvat niet alleen banden voor deze voertuigen. In het assortiment bevinden zich ook banden en binnenbanden voor vrachtwagens en landbouwmachines, om er maar een paar te noemen. Debica produceert niet alleen voor de Poolse markt, een groot deel is direct bestemd voor de export. Om deze reden kunt u er zeker van zijn dat de banden voldoen aan alle internationale eisen voor banden.

De banden van Debica worden geproduceerd in de gelijknamige Poolse stad. Debica is een oude stad uit de 12de Eeuw en heeft momenteel ongeveer 50.000 inwoners. De bandenfabrikant Debica is veruit de grootste werkgever in de stad. Het is ook het bedrijf dat de grootste investeringen doet. Deze investeringen bevorderen de economische groei in de zuidelijke regio van Polen. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 3.000 mensen en werkt rechtstreeks met bijna 350 lokale bedrijven. Sinds 1995 krijgt het bedrijf ook geld in de vorm van strategische investeringen van het Amerikaanse bedrijf The Goodyear Tire & Rubber Company, om de productie van de producten verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Naast de Poolse markt, vindt u Debica-banden in meer dan 60 landen op zes continenten. In een aantal van deze landen hebben ze een groot marktaandeel, bijvoorbeeld in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, de Verenigde Staten en Brazilië. Met Debica-banden krijgt u dus betaalbare, kwalitatief goede banden die voldoen aan alle internationale eisen. Het is ook vermeldenswaardig, dat de aankoop van banden de groei van een hele regio in het zuiden van Polen aandrijft.