Deli

Deli is een Indonesisch bedrijf dat banden van alle soorten produceert. Het bedrijf werd opgericht in 1956 met de oprichting van een rubberfabriek, maar al snel begon men voornamelijk met het produceren van fietsbanden en -binnenbanden. Deze markt groeide in Indonesië op dat moment vrij snel. De industriële productie van de wielen had vooral op de economie een grote invloed, omdat mensen in staat waren om gemakkelijk en goedkoop reizen over grote gebieden. Na verloop van tijd werden de auto's steeds meer verspreid. Zo begon Deli in 1974, ook banden en binnenbanden voor motorfietsen, scooters en bromfietsen te produceren. In 1980 breidde men de productie van banden voor lichte vrachtwagens uit. Vandaag de dag produceert het bedrijf zelfs producten voor industriële voertuigen. Derhalve kan worden gezegd dat het bedrijf nu min of meer banden voor alle types voertuigen produceert, zowel voor gemotoriseerde als manuele voertuigen. Zelfs voor kruiwagens heeft het bedrijf de banden nu op maat.

Het bedrijf heeft vele onderscheidingen en prijzen gewonnen, vooral van instellingen in Indonesië, omdat het direct en indirect heeft bijgedragen tot de economische ontwikkeling van het land. Niet in de laatste plaats heeft het bedrijf ook een aantal goedkeuringen gekregen van Amerikaanse en Europese autoriteiten om de export naar de VS en de EU-zone mogelijk te maken. In 1996 ontving Deli, bijvoorbeeld het E-label van de EU, wat betekent dat hun banden in deze regio zonder problemen kunnen worden verkocht.

Het bedrijf investeerde ook aanzienlijk in middelen voor onderzoek om duurzame en perfecte banden te produceren. Door een uniek mengsel van natuurlijk en synthetisch rubber werden hun banden zo duurzaam en tegelijk zo veilig mogelijk. Daarnaast hecht het bedrijf ook veel belang aan hoe de banden worden gegoten en de opbouw van het profiel. Na de voltooiing van de banden, worden ze gecontroleerd door de interne controleurs om ervoor te zorgen dat klanten een kwalitatief hoogwaardig product verkrijgen.