Falken GESCHIEDENIS

Banden van Falken werden voor het eerst in 1983 geproduceerd. Ze waren, en zijn vandaag ook nog steeds, het vlaggenschip van de zogenaamde Ultra High Performance van het Japanse merk Ohtsu Tire and Rubber. Al twee jaar na het begin van de productie van Falken-banden, begon men de banden te exporteren. Ten eerste in de VS en een paar jaar later ook naar Europa. Nu, drie decennia later, is Falken een zeer bekend en hoofdzakelijk zelfstandig merk, dat zich op producten met Ultra High Performance (kort: UHP) concentreert. Het bedrijf verkoopt zijn banden over de hele wereld en het marktaandeel wordt steeds groter, vooral in Europa. Dit komt door de uitstekende kwaliteit en prestaties. Sinds 2003 is Ohtsu Tire & Rubber eigendom van Sumitomo Rubber Industries, 's werelds zesde grootste bandenfabrikant.

Banden van Falken

FALKEN BANDEN

In aanvulling op de uitzonderlijke high-performancebanden, heeft het bedrijf ook een breed scala aan banden voor auto's, vrachtwagens en voertuigen met vierwielaandrijving. De bandenmaat varieert van 12 tot 22 inch. In zijn segment, de UHP banden, is er voor de consument een brede selectie van kwalitatieve banden. Deze kwaliteiten worden ontwikkeld met behulp van technici uit de professionele motorsport. Door het gebruik van standaarden en technieken die in de motorsport ontwikkeld en toegepast worden, loopt het bedrijf in de ontwikkeling voor. Zijn producten worden voortdurend verder ontwikkeld en verbeterd naar de nieuwste technologieën. Dankzij zijn uitstekende kwaliteit is Falken hedendaags de leverancier van officiële accessoires voor automerken als Subaru, Suzuki en Daihatsu.

Omdat de inspiratie voor het design en de productietechnologieën van de banden uit de motorsport komt, is het begrijpelijk dat juist Falken de American Le Mans Series, een lange afstandsrace voor tweezitters, sponsort en dat deze banden daar ook gebruikt worden. Ook bij de Monster Energy Supercross, een motorrace die in honkbal- en voetbalstadions gehouden wordt, worden banden van Falken gebruikt.

VIND BANDEN VAN FALKEN