Falken-Ohtsu

Falken is een relatief jonge bandenfabrikant, die deel uitmaakt van Sumitomo Rubber Industries (SRI). Dit is een Japans bedrijf dat in 1983 in Osaka begon met de productie van banden. Het duurde niet lang tot de kwaliteit goed genoeg was en de productie hoog genoeg om het bandenmerk op de Noord-Amerikaanse markt te brengen. Dat was namelijk al na twee jaar! In 1988 volgde dan de première in Europa. Banden van Falken en Ohtsu worden nu wereldwijd in veel landen, vooral in Europa, op de markt gebracht en verkocht. Er wordt hoofdzakelijk geëxporteerd om de relevante markt te upgraden.

Falken-banden werden oorspronkelijk geproduceerd als boegbeeld voor hoogwaardige producten die het merk Ohtsu Tire and Rubber produceert. Ohtsu Tire and Rubber werd in 2003 door Sumitomo Rubber Industries opgekocht. Nu, drie decennia later, is Falken een zeer bekend en zelfstandig merk, dat zich met producten op Ultra High Performance (UHP) concentreert. Falken-Ohtsu Tire is een reeks van high-performance banden. Ohtsu biedt banden voor bussen, vrachtwagens en bouwmachines.

Een voorbeeld van band van het merk Ohtsu, dat nauw met Falken samenwerkt, is de zomerband FP8000 met UHP. De FP8000 is geschikt voor limousines en coupés, waarbij de grootte tussen 19 en 22 inch varieert. De snelheidsaanduiding W. van de ST6000 is wederom een all-seasonband voor SUV's en lichtere vrachtwagens. Het wordt geproduceerd in de maten 15 tot 26 inch en heeft de verschillende snelheidsaanduidingen H, S, T en Q. De FP7000 is de all-seasonband bij uitstek. Deze is verkrijgbaar in de maten 14 tot 18 inch met de snelheidsaanduidingen H, V en W. Daarnaast biedt Falken-Ohtsu nog de band AT4000. Dit is een all-seasonband voor het terrein en voor dagelijks gebruik op de autowegen, hobbelige straten of rijbanen die nauwelijks herkenbaar zijn als wegen. De AT4000 heeft een diameter van 15 tot 20 inch en de snelheidsaanduiding S, Q of T.