Firestone

Reeds in 1900 werd het bedrijf Firestone Tire and Rubber Company opgericht in de VS. Op dat moment werkten er 12 medewerkers. Het Amerikaanse bedrijf is vernoemd naar de oprichter Harvey Samuel Firestone. Hij had eerder al een bedrijf en was een ervaren zakenman, uitvinder en vernieuwer op zoek naar nieuwe uitdagingen. Toen zijn vorige bedrijven failliet gingen, besloot hij naar Akron in Ohio te verhuizen.

Oorspronkelijk produceerde het bedrijf banden en wielen voor alle types voertuigen zoals auto's van verschillende maten en wandelwagens. Spoedig primeerde de autocollectie. Firestone erkende zijn enorme potentieel en begon met de productie en verkoop van autobanden. Het bedrijf was een pionier in de massaproductie van autobanden. De productie van banden werd een groot succes. Firestone was onder andere een leverancier van de auto's van de Ford Motor Company. Dit betekende dat alle Ford-auto's waren uitgerust met Firestone-banden. Dit was een enorme stap voorwaarts voor het bedrijf, want het had nu een vaste klant die regelmatig een grote order aan banden gaf.

De stad Akron, Ohio, waar de Firestone Tire & Rubber Company werd opgericht, is ook de thuisstad van Goodyear Tire & Rubber Company en General Tire & Rubber. Samen met Goodyear, was Firestone meer dan 75 jaar de grootste autobandenleverancier in Noord-Amerika. Een opmerkelijke prestatie, die laat zien hoe belangrijk hun rol was in de geschiedenis van de autoband. Firestone had voorlopig nog een rubberplantage van meer dan 4.000 vierkante kilometer in Liberia. Reeds in 1928 werd in Brentford/England een fabriek gebouwd, die 50 jaar later, in 1979, helaas gesloten werd. De grootste prestatie van Firestone, echter, is het feit dat het bedrijf twee wereldoorlogen en de Grote Depressie heeft overleefd. In 1988 werd Firestone verkocht aan de toonaangevende Japanse bandenfabrikant Bridgestone Corporation.