General Tire en Rubber Company is een Amerikaanse fabrikant van banden voor alle soorten voertuigen. General Tire is toegewijd om kwalitatief hoogwaardige banden aan te bieden die onder alle omstandigheden goed functioneren, van extreme race omstandigheden in ijskoude, modderige, stoffige en rotsachtige omstandigheden tot ongewoon hoge en lage temperaturen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Tegelijkertijd produceert General Tire banden die zowel in het stadsverkeer als op de snelwegen hetzelfde uitstekende werk leveren.

Al in 1915, rond de Eerste Wereldoorlog, werd General in Akron, Ohio opgericht door een man genaamd William O'Neil. Oorspronkelijk was General Tire gericht op reparaties en reparatiematerialen. Slechts een jaar na de oprichting, namelijk in 1916, breidde men het bedrijfsmodel uit om banden van hoge kwaliteit te produceren. O'Neil was een ondernemer die, ondanks de negatieve gevolgen van de Eerste Wereldoorlog in 1933, erin slaagde om de handel tot 14 vestigingen uit te breiden en ongeveer 2,7% marktaandeel te verwerven in de bandenmarkt. Ondertussen faalden concurrenten en General Tire kocht verschillende andere bandenfabrikanten op. In de jaren '30 begon de productie van raketten, toen het Amerikaanse leger in het bedrijf geïnteresseerd was. General Tire begon een partnerschap met het bedrijf Aerojet.

Later, dankzij het succes, vormde het bedrijf een conglomeraat waarin samen met de productie van banden de rubber productie, raket-en ruimtevaart technologie, vastgoed, entertainment en nieuws werden opgenomen. In 1984 werd het bedrijf in het aandeel GenCorp gereorganiseerd, terwijl General Tire en RKO General dochterondernemingen waren. Sinds 1987 is General Tire in handen van het Duitse bedrijf Continental AG en houdt het zich sindsdien bezig met vastgoed en raketten, terwijl de andere divisies werden verkocht of gesloten. General Tire bestaat vandaag de dag nog steeds als onderdeel van Continental Amerikaanse winkels.

Met dit verhaal en vakkennis in hun rugtas heeft General Tire een wereldwijde reputatie en gedegen kennis, onder andere in de productie van banden, verkregen! Dagelijks gebruiken klanten van over de hele wereld banden van General en het aantal klanten neemt gestaag toe. Misschien bent u de volgende!