Golden Tyre is een jong en dynamisch bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie en distributie van banden van motorfietsen. Het bedrijf is gevestigd in Italië en vanuit daar heeft het bedrijf ervoor gezorgd dat ze een wereldwijd bereik hebben. Eén van de redenen waarom Golden Tyre zo enorm groot op de markt voor professionele motorrijders in de verschillende disciplines is, is dat ze altijd zorgen voor een nauwe samenwerking met de verschillende teams binnen het motorrijden. Onder de categorieën van de motorsport voor Golden Tyre zijn: Mini Cross, Extreme Enduro, Supermoto, Motocross/Supercross, Enduro WEC en Speedway. Omdat zij banden vervaardigen voor racers van wereldklasse, is het bijna overbodig om te zeggen dat hun producten de hoge kwaliteit en prestaties hebben die verder gaan dan de gewone. Onder de teams en individuen waaraan deze onderneming banden levert bevinden zich onder andere Graham Jarvis, Steffi Laier en Julien Bill. Zij zijn coureurs in de wereldtop.

Over het algemeen zijn er meer redenen voor het succes. Een daarvan is dat ze onder andere goed in de ontwikkeling zijn. Het bedrijf is voortdurend in de voorhoede als het gaat om innovatie. Het bedrijf heeft vanaf het begin af aan een wereldwijde aanwezigheid. Zoals reeds vermeld, heeft het bedrijf een nauwe samenwerking met 's werelds grootste atleten in motorrijden gehandhaafd. Dit betekent dat ze hebben geleerd en tips van de besten hebben ontvangen, toen ze hun motorfietsbanden ontwikkelden. Maar ze hebben ook altijd in acht genomen, om zo veel als mogelijk verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu. Recycling en groene productie waren de slogans.

Als u op zoek bent naar banden voor motorfietsen in de wereldklasse, dan is Golden Tyre de voor de hand liggende keuze. Door de keuze voor de banden van dit bedrijf krijgt u ook een goede rijervaring omdat u misschien dezelfde banden als de beste coureurs van de wereld gebruikt.