GT Radial

GT Radial wordt geproduceerd door GITI Tire. De banden van dit bedrijf zijn beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld, waar ze worden gevonden op alle voertuigen, van vrachtwagens en bussen tot SUV's en sportwagens.

Er is veel moeite gedaan om de kwaliteit van de banden te waarborgen. De banden zijn consequent getest, van het prototype tot het afgewerkt product. Al bij de productielijnen worden monsters genomen die onderzocht worden met behulp van Röntgen-stralen. Meer monsters worden genomen om de kwaliteit van de banden onder wegomstandigheden, comfort, veiligheid en geluidsniveau te garanderen.

Elke band heeft een unieke barcode, die mechanisch en door speciaal opgeleid personeel wordt gecontroleerd. Alle fabrieken van Giti Tires hebben een ISO-certificaat ISO/TS16949: 2002, wat overeenkomt met de hoogste internationale kwaliteitsnormen.

Giti-banden hebben een sterk milieubewustzijn en streven een echt groene profilering na. Het ondersteunt de regenwouden in Sumatra te beschermen, om te zorgen voor een betere opname van kooldioxide-uitstoot en is bezig om alle fabrieken te certificeren met ISO14001. In de productie worden geen aromatische oliën gebruikt wat de uitstoot van kankerverwekkende stoffen bij slijtage van de banden vermindert.

GT Radial-banden zijn zo ontworpen dat ze stil zijn en een lage rolweerstand hebben. Aspecten die het geluidsniveau op de wegen verbeteren en het brandstofverbruik verminderen.

Ook de motorsport is een focus voor GITI Tires met meerdere teams over de hele wereld. Om haar inzet voor het racen en andere motorsporten te onderstrepen, heeft GT Radial sinds kort een eigen motorsportwebsite met foto's, video's en verslagen van evenementen over de hele wereld.

Met 23.000 medewerkers over de hele wereld, van testrijders in Finland (waar de banden worden getest onder winterse omstandigheden), Engeland en China tot de Chinese fabrieksarbeiders en ontwikkelteams en verkopers in Canada en de Verenigde Staten, is Giti Tires een merk met een zeer goede reputatie en grote internationale soevereiniteit.