0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Hoe hou je je auto in topconditie?

auto

Je auto is belangrijk. Hij vervoert je van A naar B en is een vast onderdeel van het huishouden. Daarom is het belangrijk om je auto zo goed mogelijk te houden. Het laatste dat je wilt, is dat je auto je op een onverwacht moment in de steek laat, zodat je opeens stilstaat en de ANWB kan bellen. Er zijn echter mogelijkheden om je auto langer goed te houden en meestal zijn ze nog goedkoop ook. We zetten er een paar op een rijtje.

Kan de auto binnen staan? Doen.

Een garage is allereerst bedoeld om een auto te stallen, al wordt hij tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Fietsenstalling, plek waar de barbecue zijn wintermaanden doorbrengt, plek waar je tuinstoelen opslaat, het kan allemaal. Maar wil je je auto langer goed houden, dan is het geen gek idee om de garage in ere te herstellen en er weer een autostalling van te maken. Door de auto binnen te zetten, voorkom je dat hij blootstaat aan de elementen. Staat een auto veelvuldig in de regen, dan is het niet gek dat hij last gaat krijgen van roest. Zet je hem binnen, dan gaat de auto zeker langer mee.

Trek de motor af en toe even goed door

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar het is zeker geen slecht idee om de motor af en toe even hoog in de toeren te gooien. Dit zorgt er namelijk voor dat de motor even lekker schoongeblazen kan worden. In dieselmotoren voorkomt het dat het roetfilter verstopt raakt en bij benzinemotoren voorkom je aanslag op je motor. Trek hem dus gerust eens even lekker door in de versnellingen; het is niet alleen gewoon leuk om te doen, het heeft ook nog eens een positief effect op je auto.

Rij je tank niet leeg

Als je met je nieuwe auto wegrijdt bij de autodealer in Emmen, heb je een mooie volle tank. Probeer vervolgens te voorkomen dat je deze tank helemaal tot op de bodem leeg rijdt. Dit vergroot namelijk de kans op schade aan je motor, omdat er residu aanwezig is op de bodem van de tank. Als je lang doorrijdt op een lege brandstoftank, kan dit residu in de motor komen, wat bepaald niet bevorderlijk is voor de levensduur ervan. 

Denk om je olie

Schone olie is belangrijk voor een motor. Olie is een lubricant voor bewegende onderdelen en het is van belang dat dit schoon blijft en dat er genoeg van aanwezig is. Let daarom op je oliepeil en wees er tijdig bij als dit lager wordt. Van alle lampjes in je auto is het olielampje zo’n beetje degene die je het minst graag ziet; het betekent dat je direct moet stoppen en je olie moet bijvullen. Heb je dat niet bij je, dan heb je botte pech en zal je op de wegenwacht moeten wachten. Doorrijden is geen optie, dan draait je motor in de soep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *