Kelly

Kelly Tires is nu veruit de oudste bandenfabrikant in de VS. Het bedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring. Haar geschiedenis gaat terug tot het jaar 1894 in Ohio. Dat jaar begon Kelly rubberen wielen voor paard en wagen te produceren. In die tijd was dit een ongelooflijke vooruitgang. Het rubber had vele voordelen ten opzichte van wielen van met staal beslagen hout. De nieuwe wielen van rubber waren veel eenvoudiger en vereisten minder wrijving en kracht. Dit betekende dat de wagen gelijkmatig rolde en meer flexibiliteit had. Vandaag produceert Kelly nog steeds banden, maar nu voor auto's. Om Amerika's oudste bandenfabrikant te zijn, is iets waar het bedrijf erg trots op is. De traditie van het aanbieden van goede banden aan klanten, wordt in stand gehouden. Er is onder andere een programma dat klanten een 30-dagen terugkeerbeleid biedt. Een grappig detail is dat president William Howard Taft zijn auto met banden van Kelly uitrustte.

Vandaag maakt Kelly deel uit van de Goodyear Tire & Rubber Company. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Akron. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 73.000 mensen in 22 landen en produceert jaarlijks bijna 200 miljoen banden. Met andere woorden, de banden van het bedrijf worden niet alleen in de VS maar in alle delen van de wereld gevonden. Daarnaast kunt u er zeker van zijn dat de banden van het bedrijf aan allerlei internationale veiligheidsvoorschriften voldoen.

Als u niet op zoek bent naar standaardbanden, maar banden waarvan u zeker wilt zijn dat ze u zowel veiligheid als kwaliteit bieden, dan zijn de banden van Kelly een uitstekende keuze. Het kan interessant zijn dat uw auto banden heeft van dezelfde fabrikant die ooit de voortgang van een Amerikaanse president mogelijk maakte.