Kleber

Kleber is een bandenfabrikant die in heel Europa om zijn betrouwbaarheid bekend staat. Het bedrijf produceert banden voor de meeste voertuigen en alle ondergronden, ongeacht of u professioneel gaat racen op asfalt of moet rijden door een sneeuwstorm. De banden van Kleber geven het gevoel altijd de controle over het voertuig te hebben. Het bedrijf hoort vandaag de dag bij de gerenommeerde fabrikant Michelin.

De redenen voor de populariteit van de Kleber-banden zijn de betrouwbaarheid, veiligheid en de beschikbaarheid van de banden in veel verschillende klassen qua grip op natte wegen. Niet minder dan zeven verschillende klassen staan er ter beschikking, van A (zeer korte remweg) tot G (langste remweg). Het verschil tussen de twee uitersten kan tot 30 procent bedragen in sommige gevallen. Dit is mede afhankelijk van de omstandigheden, bijvoorbeeld, op welk oppervlak u rijdt en wat voor soort voertuig u gebruikt. Een ander aspect dat het overwegen waard is, is de beschikbaarheid van de Kleber-banden in diverse brandstofbesparende varianten. Ook hier zijn er zeven verschillende klassen, van A (zeer efficiënt) tot G (minst efficiënt). Het is mogelijk om het brandstofverbruik te verlagen tot 7,5 procent, afhankelijk van het voertuig en de omstandigheden. Het is echter moeilijk om het precieze brandstofverbruik bepalen, aangezien er met veel parameters rekening moet worden gehouden. Met banden van Kleber kan men echter lange afstanden overbruggen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een bandmodel dat geschikt is voor verschillende soorten weersomstandigheden en oppervlakken, is Dynaxer HP3 een populaire keuze. Het is een zeer robuuste uitvoering die kan worden gebruikt met uitstekende resultaten op nat wegdek, met behoud van de veiligheid en controle. Banden van Kleber zijn er voor auto's en bestelwagens en zijn in staat om zware lasten in zomer en winter veilig en vlot te vervoeren.