0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Lamborghini sportwagen met autoschade

Lamborghini wiel

In maart van 2022 is op de snelweg van de A28 in de buurt van Zwolle een sportwagen tegen de vangrail gebotst. Het voertuig zou meerdere malen tegen de rails zijn geknald totdat het uiteindelijk tot stilstand kwam. Op het wegdek liet het ongeluk een interessant patroon van remsporen achter. Voor tientallen meters achter elkaar is een vlechtpatroon te zien vlak langs de vangrail. En van tijd tot tijd is een schep aarde uit de smalle berm in het proces meegenomen.

Wonder boven wonder zijn beide inzittende ongedeerd gebleven en zijn ze er alleen met de schrik vanaf gekomen. Ze waren op weg naar een auto-evenement dat plaatsvond op het circuit van Assen. De auto heeft het door de schade echter minder goed getroffen. De hoeveelheid blikschade is dusdanig groot dat de sportauto niet meer gebruikt kan worden. Het was een Lamborghini Aventador van 2019. De verkoopwaarde van de auto is geschat op ruim een half miljoen euro. Uiteraard is dat nu door de schade niet meer het geval en zal de verzekering er het laatste woord over hebben hoeveel er voor wordt uitgekeerd. Heb je zelf last van schade aan je auto. Dan kan je bij wellcoll autoschade jouw voertuig laten repareren.

Niet alleen de sportwagen heeft schade opgelopen. De metalen vangrails op de middenberm heeft door de snelheid en de klap ook een beschadiging opgelopen. Door het ongeval is de snelweg op de route van Nieuwleusen voor uren gesloten. Dit gold voor beide richtingen. Rond een uur of twee in de middag werd de snelweg weer geopend.

Bestuurder geeft toelichting in praatprogramma

Hier bleef het niet alleen bij. De bestuurder van de sportauto is tevens op Jinek geweest om zijn kant van de crash te delen. De automobilist die met zijn Lamborghini van het weekend tegen de rails van de middenberm opbotste vond het opmerkelijk hoe hij door de media is behandeld. Hij vertelt dat ze hem na het ongeluk behandelden als een waar crimineel. Onterecht vindt de bestuurder.

Er was verder niemand bij het ongeluk betrokken en hij zegt zelf dat hij geluk heeft gehad dat hij het heeft overleeft. Zou hij met een goedkopere prijsklasse auto het ongeval hebben meegemaakt dan zou hij waarschijnlijk het leven hebben gelaten en zou er niemand zich druk om hebben gemaakt, maar omdat hij toevallig in een dure Lamborghini de klapper heeft gemaakt die ook nog eens zijn leven heeft beschermd maakt de media er een drama van.

Nadat de auto in puin was gereden en de bestuurder was gecontroleerd op lichamelijk letsel kon hij weer gaan waar hij wilde. Hij reed volgens eigen zeggen niet zo hard als dat media afschildert waarbij hij continu zou hebben geaccelereerd en hebben geremd. Hoe hard hij dan wel reed wist hij niet, maar het zal geen honderd kilometer per uur zijn geweest.

Wat hij gaat doen met het geld dat hij terugkrijgt van de verzekering weet de automobilist nog niet. Een ding weet hij wel en dat is dat hij er niet nog een Lamborghini voor gaat halen. Voorlopig gaat hij er even helemaal niets mee doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *