Maloya

Maloya is een Zwitsers bedrijf, dat eersteklasse banden produceert. De activiteit van het bedrijf begon toen Fritz Mauer in 1936 een bandenfabriek opende. Hij was daarmee de eerste bandenfabrikant van Zwitserland en kon zijn bedrijf snel uitbreiden. In de eerste plaats maakte het bedrijf fietswielen. Nadat de onderneming echter toenemend succes geboekt had en de fietswielen een goede reputatie hadden, werd snel ook met de bouw van motorbanden en later autobanden begonnen. De grote trots van het bedrijf is dat ze in 1972 als eerste wereldwijd radiaalbanden voor auto's geproduceerd hebben, het type band dat vandaag als standaard wordt beschouwd. Dat zegt veel over de innovatieve geest en de visie van het bedrijf. Na verloop van tijd werd het Zwitserse hoofdkwartier van het bedrijf een belangrijk punt voor de export van banden naar het buitenland. Vandaag de dag worden de banden verkocht over de hele wereld.

Het bedrijf investeert fors in productontwikkeling om optimale rijeigenschappen te bereiken. Ook het materiaal en het bandenprofiel, dat voor het specifieke functioneren van een band verantwoordelijk is, werden doorlopend verbeterd. Het aanbod van de firma Maloya omvat veel verschillende banden, die aan bepaalde situaties aangepast zijn. Het model Lugano is bijvoorbeeld zo geconstrueerd, dat het extreme stabiliteit op de autoweg mogelijk maakt en het gevaar op aquaplaning minimaliseert. Het model Crono is daarentegen gespecialiseerd in lange houdbaarheid, wat vooral handig is voor frequente bestuurders. Tegelijkertijd zorgen ook deze banden voor fantastische rijeigenschappen bij een uiterst laag geluidsniveau.

Met banden van het merk Maloya krijgt u eersteklasse Zwitserse banden, die zelfs volledig aan de hoge eisen van profs voldoen. Wanneer u het beste van het beste wilt, dan biedt Maloya precies wat u zoekt.