0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

MotorBanden

Iedere motorrijder weet hoe belangrijk de banden zijn. De banden bepalen een aangename rijervaring. Daarnaast zijn banden ook beslissend voor de veiligheid. Goede banden moeten bij verschillende weersomstandigheden en op verschillende ondergronden voor een goede grip kunnen zorgen. NoordenBanden biedt daarom motorbanden aan van toonaangevende fabrikanten tegen een vriendelijke prijs. Bovendien leveren wij de goederen tijdig en tegen relatief lage kosten. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan zodat u banden kunt kiezen die het beste bij uw eigen rijgedrag passen. In de handleiding van uw motor en in uw motorpapieren kunt u belangrijke informatie vinden over welke fabrikanten en welke bandenspanning wordt aanbevolen voor uw motor.

Wij verkopen banden van motorfietsen van fabrikanten zoals DunlopMichelinMaxisPirelli en Bridgestone.

MOTORBANDEN VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

NoordenBanden biedt motorbanden aan van de beste kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Wij willen alle motorrijders de mogelijkheid bieden om premium banden aan te schaffen. Daardoor stijgt rijgenot en het vergroot daarnaast de veiligheid. De prijs zegt echter niet altijd wat over de kwaliteit van de banden. De duurste banden zijn niet altijd de beste banden. Het belangrijkste criterium is dat u banden kiest die voor u persoonlijk optimaal zijn en bij uw rijgedrag passen. Wilt u alleen maar op asfalt rijden, racen of rijdt u graag off-road? Elke situatie stelt specifieke eisen aan de bendan. Meetal is de grip doorslaggevend. Een betere grip kan echter ook ten koste gaan van de slijtvastheid, omdat de profielen meer worden belast. Bij NoordenBanden vindt u eersteklas motorbanden, ongeacht hoe en waar u wilt rijden.

RIJ VEILIG MET HOOGWAARDIGE MOTORBANDEN

Veel van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten werken maanden en jaren aan banden, om het ideale rubbermengsel te vinden. In het laboratorium ontwikkelen ze nieuwe rubbermengsels en komen ze met nieuwe profielen, deze worden vervolgens getest op de racebaan. Wanneer u hoogwaardige motorbanden aanschaft, moet u goed letten op de duurzaamheid van de banden en zorgen voor veilig rijgedrag. Wij bevelen onze klanten aan om met kwaliteitsbanden te rijden. Uit jarenlange ervaring weten wij dat het verschil tussen banden aanzienlijk kan zijn. Mocht er een ongeval plaatsvinden dan kan dit verschil van levensbelang zijn. Uiteraard bieden kwaliteitsbanden alleen niet voldoende bescherming voor motorrijders. Omdat motorrijders, anders dan de automobilisten, direct aan het verkeer worden blootgesteld moeten ze ook voor de veiligheid een helm, beschermende kleding en dergelijke dragen.

WAAR MOET U REKENING MEE HOUDEN BIJ HET AANSCHAFFEN VAN MOTORBANDEN

Ten eerste is het belangrijk dat u weet dat u uit verschillende bandenmaten kunt kiezen. Bij sommige motoren kunnen de bandenmaten voork en de achter verschillen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de handleiding van uw motor of naar ons. Wij bieden ook winterbanden aan met spijkers. Ze zijn echter niet toegestaan in Nederland en Duitsland, maar bieden in de Alpen en in Scandinavië extra veiligheid bij het rijden op sneeuw of ijs. De voorschriften van winterbanden bij ijs, sneeuw, natte sneeuw en gladheid gelden ook voor motoren en scooters. Er zijn echter nauwelijks winterbanden te verkrijgen voor motoren.

De wetten met betrekking tot winterbanden verschillen dan ook per land. Banden met een dieper profiel staan erom bekend veiliger te zijn bij winterse wegomstandigheden. In de zomer zorgen banden van zacht rubber voor meer grip. Ze slijten echter wel sneller en moeten daarom vaker worden vervangen.

BSCHERMING VOOR MOTORBANDEN

Motorbanden verschillen in basiseigenschappen niet veel van autobanden. De gemiddelde levensduur van motorbanden is ongeveer vijf jaar wanneer de motor in een verwarmde garage staat. Wij raden u aan om de banden te vervangen voordat ze helemaal versleten zijn. Het risico op een ongeval tijdens het rijden met versleten banden is aanzienlijk hoger. Een ander belangrijk onderdeel van veiligheid is de bandenspanning. Ook de rijervaring, wendbaarheid en stabiliteit hangen onder andere van de bandenspanning af. In het begin hebben mensen meestal tijd nodig om de kunst van de juiste bandenspanning onder de knie te krijgen. Als hoofdregel geldt: hoe hoger de belasting hoe hoger de bandenspanning moet zijn. Dit geldt niet alleen voor de gewichtsbelasting, maar ook voor het gebruik. Bij off-road touren moet de bandenspanning verhoogt worden. Daarentegen kan het bij regen handig zijn om de druk te verminderen, om de grip te verbeteren. Bij het bepalen van de perfecte bandenspanning spelen ook het bandenmerk en het motormerk een belangrijke rol. Door de juiste bandenspanning vermindert u niet alleen de kans op slijtage, maar u verbruikt ook minder benzine en het belangrijkste: u rijdt veiliger.
Wanneer u geen gebruik maakt van de banden dan dient u ze op een koele, droge en donkere plek te bewaren. Wanneer u de banden goed onderhoudt kunt u de levensduur van uw banden met enkele jaren verlengen. Het is aan te raden om de motorbanden regelmatig schoon te maken, vooral wanneer de banden vuil zijn geworden tijdens het rijden. U dient de banden schoon te maken met een zachte spons en milde schoonmaakmiddelen. Vermijdt stalen sponzen of harde sponsen omdat ze krassen kunnen veroorzaken op de velgen. Agressieve schoonmaakmiddelen tasten het rubber aan. Meestal geldt de fabrieksgarantie niet voor schade die is veroorzaakt door agressieve schoonmaakmiddelen. Verder moet u nooit zonder- of met een beschadigde ventieldop rijden, omdat er dan vuil en stof in de band kan binnendringen. Een metalen ventieldop biedt extra bescherming tegen vuil.