Mitas

Mitas is één van de grootste bandenfabrikanten in Europa en produceert banden voor landbouwkundige bedrijfsauto's, in het bijzonder tractoren. Maar de onderneming levert ook banden voor andere industriële voertuigen, vliegtuigen en motorfietsen. Mitas is voor elk stadium van de productie van deze banden verantwoordelijk. Het bedrijf produceert niet alleen de banden, maar doet ook de handel van goederen. Naast de verkoop van de eigen banden, handelt het bedrijf ook met banden van de merken Continental en Cultor.

Mitas werd in 1932 opgericht in de Slovaakse stad Zin in Moravië. Grondlegger van het bedrijf was Tomas Bata, die in de directe omgeving met de verkoop van banden begon. Het bedrijf groeide langzaam maar zeker, tot de onderneming in 1974 groot genoeg was om een immens fabrieksgebouw neer te zetten in de stad waar de lokale bevolking in de werkgelegenheid van de productie terechtkwam. In 1991 werd het bedrijf door de Barum Holding opgekocht, die zich geleidelijk inzette voor een internationale markt. In 1997 waren de banden van het bedrijf in bijna alle landen van de wereld verkrijgbaar.

Aangezien de meeste producten van het bedrijf tegenwoordig voor de export bestemd zijn, zijn de internationale regels, ook die van Europese Unie, nagekomen. Dit geldt niet op de laatste plaats voor de milieuvriendelijkheid van het bedrijf, dat grote waarde hecht aan de afdruk die het bedrijf nalaat op de aarde. Dat wordt enerzijds gewaarborgd door de zorgvuldige keuze van de materialen voor de banden en anderzijds door de schone productiewijze.

Dus als u banden nodig hebt voor tractoren, kraanwagens, sneeuwploegen, vliegtuigen of motorfietsen, dan heeft Mitas de perfecte band voor u. Niet in de laatste plaats overtuigt het bedrijf door een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.