Petlas

Petlas is een Turkse bandenfabrikant, die alle soorten banden voor conventionele personenauto's, grotere SUV's en lichte vrachtwagens produceert. Dit bedrijf biedt banden van hoge kwaliteit, die voor een veilige en brandstofbesparende rit zorgen. Er zijn veel redenen om voor banden van deze fabrikant te kiezen.

Petlas werd opgericht als reactie op de moeilijke positie na de Cyprus-crisis in 1974. Op dat moment werd een handelsembargo aan Turkije opgelegd, waarin de noodzaak van een lokale bandenfabrikant duidelijk werd, bijvoorbeeld om militairen te bevoorraden. Dat was de achtergrond voor de oprichting van Petlas in 1976. In het begin produceerde Petlas vooral banden voor de wapenindustrie, maar al snel werd de productie ook tot eersteklasse banden voor particuliere voertuigen van alle merken uitgebreid. Sinds de jaren '90 worden de producten in toenemende mate ook internationaal verhandeld. Tegenwoordig telt het bedrijf meer dan 2.000 medewerkers en exporteert het banden naar meer dan 100 landen wereldwijd. Daarmee is het heel erg waarschijnlijk dat een willekeurige auto op de weg met banden van deze fabriek uitgerust is.

Petlas onderscheidt zich ook door het streven naar milieuvriendelijkheid en door zeer goede productieomstandigheden voor de werknemers. Zo heeft het personeel in de fabrieken veel vrijheid, zoals betaalde vakantie. Tegelijkertijd hecht de onderneming er veel waarde aan om bij de productie van banden het milieu zo min mogelijk te beïnvloeden.

Met banden van Petlas krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product, dat in zowel ethisch als ecologisch opzicht aan hoge standaarden voldoet. En niet in de laatste plaats zijn de producten ook buitengewoon duurzaam. U kunt onbezorgd dagelijks lange afstanden rijden, zonder dat de kwaliteit van de banden vermindert.