Protector

Protector is een systeem en tegelijkertijd een band die een lange levensduur en uitstekende bescherming tegen perforaties biedt. De uitvinding werd gedaan door Paul Butterworth en het werd beschikbaar gemaakt in juni 2003. Eerder waren er soortgelijke systemen die banden tegen spijkers, scherven en dergelijke beschermden. Maar Buttersworth merkte, toen hij ze allemaal getest had, dat dit systeem nog slecht functioneerde. Zo zette hij zich in voor de uitvinding van de best mogelijke bescherming tegen gaten in banden. Om dat te bereiken begon Buttersworth met de beste chemici van Groot-Brittannië samen te werken. Na jaren van experimenteren, ontwikkelden ze het systeem Protector.

Gaten in banden waren voor een lange tijd één van de grootste problemen waarmee automobilisten in elke categorie te maken hadden. Niet in de laatste plaats zijn lekke banden een groot probleem bij lange reizen of bij een strak schema. De meeste volwassen mensen hebben wel eens op een slecht moment een lekke band gehad en weten wat voor een schrik en ergernis dat betekent. Dit probleem wordt door Protector opgelost, omdat gaten simpelweg onmogelijk zijn. Kort samengevat wordt bij het Protector-systeem een speciale gel in de banden geïnjecteerd, die ze onverwoestbaar maakt. De gel dicht het kleinste lek in banden onmiddellijk. Dat betekent dat u in principe over een spijker heen kunt rijden, zonder dat uw banden de luchtdruk verliezen. U hoeft zich ook nooit meer aan een lekke band te ergeren.

Wanneer u genoeg heeft van het verwisselen van banden en ervoor kiest om u over een lekke band nooit meer zorgen te maken, dan is de band Protector de perfecte oplossing voor uw probleem. U vermijdt niet alleen het ingewikkelde verwisselen van banden, u kunt in de toekomst ook zeker zijn dat uw rit naar het vliegveld of naar een belangrijke vergadering niet door een lekke band verhinderd wordt.