Riken Tyres is een bandenmerk dat door het grote concern Michelin geproduceerd wordt. Niet in de laatste plaats gaat het om een bedrijf dat ongelofelijke kwaliteit tegen een zeer goede prijs biedt. De banden van dit merk hebben dezelfde duurzaamheid en positieve eigenschappen als aantrekkelijke, duurdere alternatieve merken.

Hoewel Riken tegenwoordig tot Michelin behoort, was dit niet altijd het geval. Riken stamt oorspronkelijk uit Japan, waar het bedrijf in 1917 als chemische fabriek opgericht werd. In de loop van de jaren en tijdens de zegetocht van de auto heeft het bedrijf zich in de bandenproductie gespecialiseerd. De zaken liepen goed, zodat snel ook naar andere landen, bijvoorbeeld naar de VS in 1979 en wat later ook naar Europa, geëxporteerd werd. Pas in 1992 kocht Michelin Riken op en maakte de wereldwijde distributie van dit merk mogelijk. Tegenwoordig staat Michelin garant voor de kwaliteit en innovatie van Riken. Daardoor kunt u er zeker van zijn dat de producten van Riken altijd onder invloed van de meest actuele onderzoeksresultaten vervaardigd worden.

Rikens productie is tegenwoordig vooral op goedkope banden voor auto's en lichtere vrachtwagens gericht. Aangezien Michelin een van de wereldwijd leidende bandenfabrikanten is, hebben de waardevolle onderzoeksresultaten ook een positieve invloed op Riken. De banden zijn niet alleen goedkoop en evenaren kwalitatief hoge standaarden, ze worden ook onder maximale milieuvriendelijke omstandigheden geproduceerd.

Wie voor de banden van Riken gaat, zal zijn keuze niet betreuren. De producten combineren goede kwaliteit en gunstige prijzen met een milieuvriendelijke productiemethode. Veel geluk met uw bandenaankoop!