Sailun

Sailun is een bandenfabrikant die in 2002 zijn bedrijf startte om aan de ontwikkeling en het succes van de bandenproductie in China bij te dragen en niet in de laatste plaats om de toch al zeer concurrerende exportmarkt met goedkope banden van hoge kwaliteit te voorzien. Tegenwoordig heeft de onderneming zijn hoofdkantoor in een wetenschappelijke ontwikkelings- en onderzoekszone in Qingdao. Sailun kan een aantal voordelen van de universiteit in de buurt uit dezelfde stad trekken. De wetenschappers helpen vooral bij de ontwikkeling van materialen, in het bijzonder rubber, waaruit banden vervaardigd worden. Ze helpen ook bij het testen van de banden en het verder ontwikkelen van de eigenschappen. Sailun is daarmee de eerste firma in het land die de bandenindustrie en het onderzoek op bijzondere wijze met elkaar verbindt. De fabriek zal de eerste stap in de richting van de volgende generatie productie-installaties in het hele land nemen.

Het assortiment van Sailun bevat banden voor de meeste types voertuigen. De onderneming produceert niet alleen autobanden voor personenvoertuigen in de familieklasse. Er worden ook banden voor sportwagens als SUV's en terreinwagens aangeboden. Een toenemend aandeel van de productie is het maken van banden voor voertuigen die een industrieel doel hebben. Vooral vrachtwagens en heftrucks van verschillende types zijn de laatste jaren veelgevraagd op de wereldmarkt. Dit is voornamelijk te wijten aan de aanzienlijke uitbreiding van de mijnbouw als gevolg van een grotere vraag naar mineralen en metalen. Deze industrie heeft een groot aantal commerciële voertuigen nodig.

Een goede reden om voor de banden van Sailun te kiezen is dat ze zich in elke productiefase mengen om zo milieuvriendelijk mogelijke banden te produceren. Niet alleen in het productieproces, maar ook dankzij het design hebben de banden een minimale milieubelasting. Een voorbeeld van hoe het design de milieu-impact beïnvloedt, is het reduceren van het brandstofverbruik.