Starmaxx

Starmaxx is één van de toonaangevende bandenproducenten die banden voor alle voertuigen produceert, van auto's tot vliegtuigen. Alle banden die onder het label Starmaxx verkocht worden, worden door de firma Petlas geproduceerd, die net als Starmaxx een Turkse onderneming is. Er zijn veel redenen om voor banden van dit merk te kiezen. Het bedrijf zorgt ervoor dat uitsluitend producten van hoogstaande kwaliteit in meer dan 100 landen wereldwijd geleverd worden. Het bedrijf neemt ook grote sociale verantwoordelijkheid en streeft naar milieuvriendelijkheid in alle fasen van het productieproces.

Het bedrijf Petlas, dat alle producten produceert onder de naam Starmaxx, werd als reactie op het handelsembargo dat Turkije na de Cyprus-crisis in 1974 opgelegd werd, opgericht. Het was Turkije meteen duidelijk hoe kwetsbaar het land zou zijn wanneer ze moeilijkheden zouden hebben oorlogsmaterialen te verkrijgen die men voorheen in het buitenland kocht. De oprichting van Petlas was dus een deel van de oplossing voor dit probleem. Daarmee had het land nu zijn eigen bandenproductie, die niet in de laatste plaats de wapenindustrie kon voorzien.

In het aanbod van deze fabrikant bevinden zich banden voor normale personenwagens, maar ook banden die voor grotere SUV's en voertuigen met vierwielaandrijving ontworpen zijn. Het assortiment bevat banden voor lichtere vrachtwagens, maar ook voor grotere voertuigen die voor verschillende soorten bedrijven relevant kunnen zijn. Afgezien van banden voor gewone auto's hebben ze ook een grote bandenproductie voor de industrie en grotere landbouwbedrijven, die het werk vergemakkelijkt. Vooral voor tractoren en maaimachines heeft Starmaxx veel opties beschikbaar.

Wat Starmaxx vooral opmerkelijk maakt, is zijn constante verantwoordelijkheid voor het milieu en het welzijn van zijn medewerkers. Niet in de laatste plaats kan men het enorme voordeel, dat medewerkers in dit land genieten, erkennen. Tot deze voordelen behoren onder andere betaalde vakanties.