Stomil

Stomil is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van banden in alle segmenten. Niet in de laatste plaats zijn de banden van Stomil ook bijzonder, omdat ze een stukje van de rijke geschiedenis van het bedrijf meedragen. Stomil is namelijk een Pools bedrijf, dat in 1930 begon banden voor auto's en fietsen te produceren. Het bedrijf liep goed, maar na de Tweede Wereldoorlog was het bedrijf in staat zich volledig te ontwikkelen tot wat het vandaag is. Tijdens de oorlog werd de productie namelijk onderbroken toen de nazi's de fabrieken van de onderneming bezetten. In 1947 was het bedrijf in staat de eerste serie banden in de geschiedenis van Polen te produceren.

Stomil was altijd al een toekomst- en innovatiegeoriënteerd bedrijf. In 1964 richtten ze hun eerste laboratorium op om rubbermaterialen te ontwikkelen om zo in staat te zijn hun banden door herhaalde en goed gedocumenteerde tests te verbeteren. Bij het begin van de jaren '90, was de hoofdmarkt van de onderneming de binnenlandse markt. Toen het bedrijf in dit decennium ook naar de beurs ging en de eerste certificaten kreeg, begon natuurlijk ook de introductie in het buitenland. Momenteel worden banden van Stomil in honderden landen wereldwijd verkocht.

In het assortiment van de onderneming, vindt men vandaag geen banden die voor personenwagens, maar voor voertuigen die in de industriële sector worden gebruikt. Niet in de laatste plaats vindt men in hun aanbod banden die voor vliegtuigen, vrachtwagenliften evenals tractoren en maaimachines geschikt zijn. Met name de vraag naar banden voor voertuigen in de landbouwsector is sterk gestegen. Dit heeft voor Stomil op grote schaal vruchten afgeworpen.

Stomil produceert banden van zeer hoge kwaliteit, die overal in de industriële sector gebruikt worden. De bandenfabrikant is vooral een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een product dat wordt vervaardigd door een bedrijf dat een goede reputatie heeft vanwege zijn geschiedenis. Wanneer u voor Stomil kiest, hoeft u zich noch om uw veiligheid noch om de kwaliteit zorgen te maken.