Titan

Titan Tire is één van de grootste fabrikanten van banden voor verschillende types off-roadvoertuigen in Noord-Amerika. Dat wordt vooral duidelijk wanneer men zich op één van hun grootste productiefaciliteiten bevindt, die in Freeport, Illinois en Bryan, Ohio liggen. De onderneming heeft echter nog een andere standplaats voor zijn bandenproductie. De faciliteit is gevestigd in Des Moines, Iowa, en dient gelijktijdig als hoofdkantoor voor de hele groep. Titan is een merk dat zich van de massa onderscheidt en iedere bestuurder kwaliteit, comfort en zekerheid biedt, ver boven het gemiddelde.

Titan is de enige grotere fabrikant, die zich uitsluitend op de productie van banden voor off-roadvoertuigen richt. Dat betekent dat de onderneming ervaring in dit type bandenfabricage heeft opgedaan. Geen enkele andere onderneming kan deze ervaring bieden. Omdat de onderneming zich volledig op de ontwikkeling van banden kan concentreren die een bijzonder sterke grip bieden en omdat de banden voor deze specifieke doelgroep op maat gemaakt worden, gaat het om een zeer gespecialiseerd bedrijf. Het primaire toepassingsgebied voor deze banden, bevindt zich het meest in de mijnbouw, maar ook in alle andere branches die aan landbouwactiviteiten gekoppeld kunnen worden. Eén van de grootste markten van Titan is die van tractoren en oogstmachines, die in de landbouw ingezet worden. De onderneming maakt echter ook wielen voor machines die door andere mensen gebruikt worden. Zo vindt men bij Titan bijvoorbeeld wielen die op motormaaiers bevestigd worden. Dit is een grote markt die steeds verder groeit, omdat tuinieren zich tot een in toenemende mate belangrijk statussymbool ontwikkeld heeft.

Met banden van Titan krijgt men banden die volledig in de VS geproduceerd worden en die specifiek in de eerste plaats voor voertuigen ontworpen werden om vooruit te komen op moeilijk terrein. Kwaliteit en prestatie van de banden zullen voor zich spreken, wanneer u besluit uw voertuig met banden van Titan Tyres uit te rusten.