0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

NoordenBanden heeft een uitgebreid aanbod van hoogwaardige velgen. Bij ons kunt u velgen vinden voor de meeste automodellen en banden. Wij bieden zowel stalen velgen als aluminium velgen tegen zeer schappelijke prijzen. Kunt u geen velgen vinden voor uw auto? U zich ook tot onze klantenservice wenden. Wij helpen u de juiste velgen voor uw zomer- en winterbanden te vinden.

Het is u vast opgevallen: wij bieden aluminium velgen voor de meeste automodellen tegen gunstige prijzen.

Aluminium velgen worden populairder. Dat veel mensen alleen nog maar aluminium velgen kopen, heeft meerdere redenen. De steigende populariteit van banden heeft ermee te maken dat steeds meer mensen aluminium velgen kunnen veroorloven. De productiekosten zijn aanzienlijk verminderd, daardoor hebben consumenten de mogelijkheid om aluminium velgen aan te schaffen tegen aantrekkelijke prijzen. NoordenBanden biedt u aluminium velgen aan tegen zeer voordelige prijzen. Aluminium velgen zijn lichter dan stalen velgen en zelfs een klein verschil in gewicht kan veel uitmaken. Soms is het verschil in gewicht moeilijk te bepalen, draaiende velgen nemen in massa toe tijdens het rijden. Wanneer een velg in beweging komt neemt de massa met wel een factor tien toe. Door de juiste velgen kan het gewicht van een racewagen tot maximaal 200 kg verminderen. Bij een standaard persoonswagen is een vermindering van 40 á 50 kg gebruikelijk. Een lichter voertuig verbruikt minder brandstof en is daarnaast ook beter beheersbaar. Ook de schokdempers worden minder belast. Verder nemen aluminium velgen de warmte op.Dit is een goede eigenschap omdat de warmte die van de remmen vandaan komt wordt opgenomen door de velgen, dat voorkomt problemen met de remmen. Ook het optische uiterlijk van de aluminium velgen worden door veel klanten bijzonder mooi gevonden. Daarom worden duurdere automodellen tegenwoordig uitgerust met aluminium velgen.

Stalen velgen

De meerderheid in Duitsland rijdt met stalen velgen. In tegenstelling tot aluminium velgen vallen stalen velgen op door hun gunstige prijs. Daarnaast zijn stalen velgen ook beter bestand tegen het weer dan aluminium velgen. Het lichmetaal wordt namelijk aangetast door zout. Wanneer u aluminium velgen voor winterbanden wilt gebruiken, moeten ze een speciale oppervlaktebehandeling ondergaan. Daarna kunnen ze worden uitgerust met spijkerbanden of winterbanden, zodat u ook in staat bent om in winter te rijden. Stalen velgen zijn echter zeer geschikt voor het gebruik in de winter. Tevens zijn stalen velgen zeer gemakkelijk te onderhouden, wat van groot belang is bij winterse omstandigheden. Wanneer er sneeuw of grind aan de buitenkant van de velgen zit, dient u het direct te verwijderen omdat het de stabiliteit van het voertuig kan beinvloeden.

Montage van de velgen

Wanneer u velgen wilt monteren, moeten de onderdelen goed op elkaar passen. De diameter en de breedte moet overeenkomen met het aantal bevestigingspunten, de offset en het boutpatroon. Daarom is het niet eenvoudig om dezelfde velgen te gebruiken voor verschilende voertuigen. Bij NoordenBanden heeft u een ruime keuze uit velgen die geschikt zijn voor het merendeel van de automodellen. Voor klanten die niet over voldoende technische kennis of gereedschap beschikken, verwijzen wij naar één van onze samenwerkingspartners. Wij werken met professionele en zorgvuldig geselecteerde garages in heel Nederland, die uw banden of velgen op een professionele wijze monteren. Vooral de montage van aluminium velgen vergt technische vaardigheden. De diameter komt niet altijd helemaal overeen, daarom moeten de velgen aan het voertuig worden aangepast. Anders kan er schade ontstaan aan de velgen door stoepranden en dergelijke. Velgen kunnen op twee verschillende manieren worden gemonteerd: de velgen worden verder met schroeven aan de pingaten van de naven geschroeft of ze worden gemonteerd met moeren aan de al aan de velgen bevestigde schroeven. Bij het laatste geval is meestal een wieldop nodig. Het hangt van de fabrikant af hoeveel schroeven of moeren er gemonteerd moeten worden. Wanneer u aluminium velgen bij NoordenBanden besteld krijgt u gratis een montage-set met schroeven of moeren. Houdt er rekening mee dat met andere velgen ook de rijervaring van uw voertuig veranderd. Grote velgen zorgen ervoor dat u meer last heeft van onregelmatigheden in de weg, omdat het minder wordt gedempt door het rubber. De bestuurbaarheid van uw voertuig neemt daarentegen toe met grotere velgen.

Toelichting bij onderhoud van uw velgen

Omdat uw velgen er goed uitzien en ook goed kunnen werken, is regelmatig onderhoud erg belangrijk. Aluminium velgen hebben meer onderhoud nodig dan stalen velgen. Voor beide velgen geldt dat er bij het schoonmaken gebruik moet worden gemaakt van een zachte spons en milde schoonmaakmiddelen. Wij raden u aan om een autoshampoo te gebruiken. Vooral lichtmetaal raakt snel beschadigd door agressieve schoonmaakmiddelen en corrosie. Wanneer er sprake is van veel vuil veroorzaakt door grind of zand moet dat eerst afgespoelt worden met water voordat de velgen worden gewassen. Anders bestaat er namelijk het risico dat er krassen op de velgen ontstaan of ze onherstelbaar worden beschadigd. U dient de banden en velgen regelmatig schoon te maken. De meeste mensen wassen hun auto regelmatig maar vergeten de banden bij het wassen van de auto. De banden van het voertuig vereisen echter speciale aandacht bij het schoonmaken. Alleen op deze manier kunt u optimaal gebruikmaken van uw banden en velgen. Houdt er ook rekening mee dat het vuil zich niet alleen aan de buitenkant van de velgen kan bevinden. Ook de binnenkant van uw velgen dient regelmatig schoongemaakt te worden voor een betere rijervaring en voor uw veiligheid.