0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

VINDT DE IDEALE VRACHTWAGENBANDEN

Bij NoordenBanden vindt u vrachtwagenbanden van de beste kwaliteit tegen bijzonder voordelige prijzen.

Wij hebben een breed assortiment vrachtwagenbanden. Wij bieden banden aan van alle bekende merken MichelinBridgestoneContinental. Daarnaast bieden wij in ons assortiment een groot aantal hoogwaardige banden aan tegen schappelijke prijzen.

DE JUISTE KEUZE VOOR LANGE AFSTANDEN

Welke vrachtwagen banden het beste bij u passen hangt af van hoeveel u rijd, hoeveel u moet rijden en waar u rijdt. Wij bieden de beste vrachtwagenbanden aan voor iedere rijstijl. In landen zoals Duitsland zijn vrachtwagens die meer dan 3,5 ton wegen verplicht om gebruik te maken van winterbanden, echter alleen voor de aandrijfassen. De reden hiervoor is dat in vergelijking met autobanden er een hoger percentage natuurlijk rubber aanwezig is bij standaard vrachtwagenbanden. Dat zorgt voor een betere grip bij winterse omstandigheden. Deze regel geldt niet in heel Europa. Afhankelijk van de landen gelden er verschillende regels. Zo moet er in Zweden bijvoorbeeld vanaf 1 december 2013 tot en met 31 maart 2013 over het algemeen met winterbanden worden gereden. Dit geldt echter niet voor aanhangers. U kunt gerust contact met ons opnemen wanneer u niet zeker weet welke banden het beste bij u passen. Wij zijn u graag van dienst. Met een paar handige tips kunt u de levensduur van uw vrachtwagenbanden verlengen. Banden dienen regelmatig te worden gereinigd om corrosie te voorkomen. Verder dient de bandenspanning regelmatige gecontroleerd te worden. Bij vrachtwagenbanden is dat van groot belang. Door het rijden met de juiste bandenspanning kunt u uw brandstofverbruik verminderen en ook de slijtage van de banden aanzienlijk verminderen. Wanneer u geen gebruik maakt van de banden moeten ze worden opgeslagen op een donkere, droge en koele plek.

BIJ ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN

De banden van vrachtwagens en van goederenvervoer dienen bestand te zijn tegen een enorme hoeveelheid belasting. De banden dienen bestand te zijn tegen het eigen gewicht van de vrachtwagen en de tonnen aan lading. De banden moeten jaarlijks duizenden kilometers afleggen en bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. De eisen voor vrachtwagenbanden zijn daarom hoog: de banden moeten bij een optimale grip een zo laag mogelijke rolweerstand hebben. De grootste angst die ervaren vrachtwagenbestuurders hebben is een snelle verandering in weersomstandigheden. Bovendien moeten de banden op de snelweg net zulke goede rijeigenschappen hebben als op een kleine onverharde weg. Banden met spijkers zijn in veel Europese landen niet toegestaan, daardoor is het moeilijk om in de winter geschikte banden te vinden voor uw vrachtwagen. Wij hebben een breed assortiment aan vrachtwagenbanden en helpen u graag bij het vinden van de juiste banden. Wij bieden duurzame en slijtvaste banden, die zich hebben bewezen tijdens testen. De veiligheidsstandaard van onze vrachtwagenbanden is ook hoog. Tegelijkertijd vinden wij het erg belangrijk om banden aan te bieden met een lage rolweerstand. Zo bespaart u niet alleen op uw brandstof, maar hierdoor wordt ook de kooldioxide-uitstoot van uw voertuig beperkt. Met gebruik van goede banden en de juiste bandenspanning, kunt u uw brandstofverbruik tot wel 30 % verminderen. Bij NoordenBanden kunnen wij met trots zeggen dat wij de meest betrouwbare en zuinigste banden ter wereld aanbieden.

INFORMATIE OVER VRACHTWAGENBANDEN

Net zoals bij gewone autobanden zijn vrachtwagenbanden in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het is echter niet altijd duidelijk welke banden het meest geschikt zijn voor welk voertuig.In uw voertuigpapieren kunt u belangrijke informatie vinden over welke fabrikanten en welke bandenspanning wordt aanbevolen voor uw vrachtwagen. De grootte van de banden wordt ook weergegeven op de zijkant van elke band. Bij zware voertuigen van meer dan 3,5 ton is de profieldiepte net zo belangrijk voor de rijeigenschappen als bij personenwagens. Er is natuurlijk een regeling die aangeeft wanneer banden moeten worden vervangen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de profieldiepte regelmatig te controleren, om de nodige grip te kunnen bieden. Bij regelmatig onderhoud en de juiste bandenspanning blijven uw banden jarenlang in goede conditie. Iedere bestuurder weet hoe belangrijk de rijeigenschappen in het verkeer zijn. Daarom bieden wij u hoogwaardige banden aan, die bij testen goede prestaties hebben geleverd. De banden zijn getest onder zware omstandigheden en voldoen aan de behoeften van professionele bestuurders. Dit verhoogt uw veiligheid en ook die van uw omgeving.

EU-MARKERING

Sinds november 2012 moeten banden volgens de EU-voorschriften met drie waarden worden gemarkeerd. De markering zorgt ervoor dat klanten eenvoudiger een keus kunnen maken voor de juiste banden. De drie waarden verwijzen naar de geluidsemissie, de grip op nat wegdek en het brandstofverbruik. Veel fabrikanten maken ook gebruik van andere weergaves om veiligheid en stabiliteit aan te geven. Daarnaast wordt ook de productiedatum in vier cijfers aangegeven. Experts raden het aan om banden na uiterlijk vijf jaar te vervangen. Het geluidsniveau van de banden is gemarkeerd om het passeergeluid aan te geven. Het wordt weergegeven in decibel of als pictogram met drie geluidsgolven. De vochtopname wordt bepaald door de remweg bij een nat wegdek en wordt gemarkeerd met de hoofdletters A-G. Deze markering geldt niet voor grip bij gladheid. Winterbanden dienen dan ook aan andere eisen te voldoen. De rolweerstand wordt ook met de hoofdletters A-G gemarkeerd. Dit geeft aan hoe zuinig de banden zijn. Bij een lage rolweerstand verbruikt u minder brandstof en draagt u bij aan een beter milieu.