VREDESTEIN GESCHIEDENIS

Apollo Vredestein BV is onderdeel van het Indische bedrijf Apollo Tyres Ltd. Het hoofdkantoor van Vredestein is gevestigd in Enschede en beschikt over ongeveer 1800 werknemers. Vredestein bestaat als merk al meer dan 100 jaar. In de auto-industrie is het een bekende en zeer gerespecteerde onderneming. Vredestein produceert onder andere banden voor auto's, landbouwmachines en fietsen. Vredestein werkt samen met het ontwerpbureau Giugiaro, dat veel van de banden ontwerpt. Apollo Vredestein verkoopt banden onder de namen Apollo en Vredestein. Tegenwoordig produceert de Vredestein-fabriek in Enschede meer dan zes miljoen banden per jaar. Vredestein produceert zomer-, winter- en all-season banden. Naast de zes miljoen banden worden ook talrijke banden voor landbouwmachines vervaardigd. De banden voor industriële voertuigen en tweewielers worden in Oost-Azie geproduceerd. Wereldwijd is het bedrijf vertegenwoordigd in 18 landen.

Banden van Vredestein

Het doel van het bedrijf is om door te gaan met innovaties om de voortgang van de producten te garanderen en te fungeren als marktgericht en flexibel bedrijf. Vredestein is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten van topkwaliteit. Vredestein concentreert zich op de productie van hoogwaardige producten. Het bedrijf voert ook zorgvuldige marktanalyses uit om de wensen van haar klanten te kennen en hieraan te voldoen. Vredestein is georganiseerd volgens een vlakke hiërarchie. Zelfs de werknemers op een lager niveau moeten in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen en gezag uit te oefenen. Vredestein verwacht van de medewerkers competenties zoals creativiteit, moed, teamwork en flexibiliteit. Deze vaardigheden zorgen voor het succes en de toekomstperspectieven van de onderneming. Om constant innovatieve en optimale producten te ontwikkelen, beschikt Vredestein over een onderzoeksfaciliteit, het Technical Centre Enschede. Banden van Vredestein voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, omdat het bedrijf weet welke cruciale rol de band heeft voor de prestaties van een voertuig. De banden zijn zo ontworpen dat ze een lage rolweerstand, duurzaamheid, comfort en een laag geluidsniveau bieden. Om banden met deze eigenschappen te ontwikkelen is de onderzoeksfaciliteit essentieel. Aangezien er materialen, processen en constructievormen van de banden onderzocht moeten worden. Door nauw contact met diverse universiteiten, heeft Vredestein toegang tot waardevolle kennisbronnen. Ook de klanten zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de band. In de onderzoeksfaciliteiten worden alle innovaties zorgvuldig getest. Zo kan de beste combinatie van design, prestaties en veiligheid gevonden worden. Deze factoren maken een kwalitatief hoogwaardige band mogelijk. Vredestein beschikt over een speciale afdeling die zich met de optimalisering van de milieuvriendelijkheid van het bedrijf bezighoudt.

In 1909, een jaar nadat Emile Louis Constant Schiff het Nederlandse bedrijf GuttaPercha Maatschappij kocht, werd de bedrijfsnaam veranderd in NV Rubberfabriek Vredestein. Op dat moment produceerde het bedrijf rubberproducten zoals tennisballen en schoenen. Het bedrijf Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein NV werd opgericht in 1946, daarbij behoorde op dat moment 20 procent van het bedrijf tot de onderneming B.F. Goodrich. Het bedrijf bleef verder groeien en is in de jaren '60 met een andere rubberfabriek gefuseerd. In 1971 kocht B.F. Goodrich Vredestein op. Dit versterkte de marktpositie van het bedrijf nog meer. In de jaren '70 concentreerde Vredestein zich steeds meer op de productie van banden voor zware voertuigen. In de nasleep van de oliecrisis, nam de Nederlandse overheid in het midden van de jaren '70 49 procent van het bedrijf over. De overige 51 procent was in handen van de Stichting tot Voortzetting Vredestein. In de jaren '90 begon een succesvolle samenwerking tussen Vredestein en Giorgetto Giugiaro. Dit was een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Giugiaro was een beroemde ontwerper van automodellen. Zijn edele bandenontwerp werd gecombineerd met de hoogwaardige Vredestein-banden in een nieuw topproduct. In 2009 kocht Apollo Tyres Ltd. Vredestein op. Apollo besloot de productiefaciliteit in Nederland te handhaven en investeerde ook in het verhogen van de productiecapaciteit van de Nederlandse fabriek. Nog voordat Apollo Vredestein kocht, was het bedrijf al één van de grootste bandenfabrikanten in Europa, de VS en Canada. Door de overname van Apollo kon het bedrijf zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten en Azië versterken.

VREDESTEIN BANDEN

De innovaties in combinatie met een lange bedrijfsgeschiedenis resulteren in hoogwaardige banden. U kunt er zeker van zijn dat de banden van Vredestein topkwaliteit combineren met de hoogst mogelijke prestaties. Vredestein stelt extreem hoge eisen aan de producten. U krijgt banden die zorgvuldig getest zijn en u een buitengewone rijervaring bieden. Vredestein garandeert dat u een product krijgt, dat grote veiligheid biedt en daarbij het milieu behoudt. Vredestein hecht groot belang aan innovatie, zodoende heeft het bedrijf geïnvesteerd in onderzoeksinstellingen, om altijd van de nieuwste technologische apparatuur voorzien te zijn. Zo is Vredestein altijd een stap vooruit. De behoeften van de klant worden voorzien en voldaan. Als u op zoek bent naar een band waarbij innovatie en design een zeker iets zijn, dan vindt u dat bij Vredestein. Ongeacht of u uw auto, uw motor of uw tractor van banden wil voorzien. Vredestein biedt gegarandeerd dat wat u zoekt.

Vredestein Banden

VIND BANDEN VAN VREDESTEIN