GOEDKOPE ZOMERBANDEN
Bestel uw zomerbanden eenvoudig via internet. NoordenBanden biedt zomerbanden aan van de hoogste kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen.
De wetgeving met betrekking tot het gebruik van zomerbanden?
Zomerbanden zijn banden die u het gehele jaar door kunt gebruiken. Alleen tijdens sneeuw en gladheid zijn automobislisten in bepaalde landen verplicht om met winterbanden te rijden. Zomerbanden bieden bij alle weersomstandigheden, behalve bij vorst, zelfs bij hoge sneldheid uitstekende grip. De profieldiepte is erg belangrijk voor goede rijeigenschappen. De profieldiepte van zomerbanden moet minimaal 1,6 mm zijn. Deze diepte moet rondom de band kunnen worden gemeten. Experts raden het echter aan om de banden op zijn laatst bij een profieldiepte van 3 mm te vervangen. Wanneer de profieldiepte lager is, bestaat er kans op aquaplaning bij het remmen op nat wegdek. Hierdoor kunt u de controle over uw voertuig verliezen. Daarom raad de ADAC het aan om de profieldiepte van uw banden regelmatig te controleren.
ZOMERBANDEN VAN DE BESTE FABRIKANTEN TER WERELD
Anders dan de naam doet vermoeden, kunt u ook in de lente en herfst probleemloos met zomerbanden rijden. Behalve bij sneeuw en smeltend sneeuw, want dan dient u gebruik te maken van winterbanden. Bij NoordenBanden kunt u hoogwaardige kwaliteit zomerbanden van bekende fabrikanten tegen aantrekkelijke prijzen bestellen. Wij bieden onder andere banden aan van Nokian, Michelin, Continental en Goodyear.De banden worden zo snel mogelijk bij u thuis afgeleverd. De verzendkosten bedragen maar een paar euro, zodat de bandenprijzen onverslaanbaar blijven.
VEILIGHEID BIJ ZOMERBANDEN
Zomerbanden bieden niet alleen goede rijeigenschappen bij warm en matig weer, ze zorgen daarnaast ook voor een laag brandstofverbruik en dragen ook bij aan de veiligheid tijdens het rijden. De ADAC raadt het af om met winterbanden te rijden tijdens zachte weersomstandigheden. Zelfs banden die het gehele jaar door gebruikt kunnen worden leveren bij warme weersomstandigheden aanzienlijk slechtere prestaties dan zomerbanden. Ongebruikte zomerbanden hebben een profieldiepte van ongeveer 8 á 9 mm. Aangezien zomerbanden sneller slijten dan winterbanden dient u uw banden regelmatig te controleren, om te zien of uw banden nog veilig zijn. Bij een profieldiepte van 2 mm is een markering zichtbaar op uw banden. Schaf uiterlijk nieuwe zomerbanden aan voordat uw voertuig deze profieldiepte bereikt. Het rijden met banden met een profieldiepte van 1,6 mm is toegestaan. Het is echter niet aan te raden, omdat de rijeigenschappen dan aanzienlijk verslechteren. Bij een profieldiepte onder 3 mm is de veiligheid al niet helemaal meer gegarandeerd.
KIES DE JUISTE ZOMERBANDEN
Bij zomerbanden is het profiel beslissend. Hierdoor heeft u een goede grip zelfs bij natte wegen waardoor het gevaarlijke aquaplaning wordt tegengegaan. Ook bij warm asfalt of spoorvorming garanderen de banden uw veiligheid. De keuze van de juiste banden hangt natuurlijk ook van het model van uw auto af. Zo dient de maximale snelheid van uw voertuig overeen te komen met de snelheid die op de banden is aangegeven. Ook is uw rijgedrag belangrijk bij de keuze van de banden. Voor lange afstanden en bij hoge snelheid heeft u andere banden nodig dan bij het rijden in de stad of op korte afstanden, zoals rijden in de Alpen of rijden in Amsterdam. Wanneer u hulp nodig heeft bij het maken van een keuze dan kunt u contact met ons opnemen. Onze experts advizeren u graag en doen hun best om de banden te vinden die aan uw behoeften voldoen.
DE MARKERING VAN AUTOBANDEN
Sinds enige tijd gelden er EU-breed nieuwe regels wat betreft de markering van banden. Dit maakt het gemakkelijk voor consumenten om de verschillende modellen te vergelijken. Ook bij banden die na november 2012 zijn geproduceerd vindt u de drie kenmerken. Het eerste kenmerkt heeft betrekking op het geluidsniveau van de banden. Het tweede kenmerk geeft de brandstofverbruik van de banden aan. Op basis van de rolweerstand wordt het brandstofverbruik berekend. Banden met een lage rolweerstand verbruiken veel minder brandstof. Hiermee bespaart u niet alleen veel geld, maar u draagt daarnaast ook bij aan het milieu. Het brandstofverbruik wordt met de hoofdletters A tot G weergegeven, waarbij A het beste is. Het derde kenmerk geeft de grip van banden aan op nat wegdek. De grip bepaald de remweg bij een natte ondergrond. Dit wordt weergegeven met de hoofdletters A tot F. Deze eigenschap is van doorslaggevend belang voor uw veiligheid. De remweg van banden die gekenmerkt zijn met A verschillen 18 meter met die met het kenmerk F. Wanneer u plotseling moet stoppen, kan één meter van groot belang zijn. Daarnaast staat er ook nog belangrijke informatie voor automobilisten op de zijkant van de band. Deze omvat de breedte van de banden, de naam van de fabrikant en het type band.
ONDERHOUD VAN DE BANDEN
U verlangt natuurlijk van uw banden dat ze duurzaam en veilig zijn. Met het juiste onderhoud kunt u ervoor zorgen dat de slijtage aanzienlijk verminderd. Wij raden u aan om de bandenspanning van uw banden regelmatig te controleren, minstens één keer per maand. Onvoldoende luchdruk zorgt ervoor dat de banden slap worden. Onvoldoende luchtdruk heeft ook een negatieve invloed op de grip in bochten en op het brandstofverbruik. U dient daarom banden aan te schaffen van fabrikanten die worden aangeraden voor uw voertuig. In de handleiding van uw voertuig en in uw voertuigpapieren kunt u belangrijke informatie vinden over welke fabrikanten en welke bandenspanning wordt aanbevolen voor uw wagen. Bij het reinigen van de banden dient u gebruik te maken van milde schoonmaakmiddelen. Agressieve chemicaliën kunnen het rubber van de banden aantasten.