Wanneer u geld wilt besparen kiest u voor milieuvriendelijke banden. Milieuvriendelijke banden verminderen de frictie tijdens het rijden en daarmee ook de brandstofkosten. De geselecteerde milieuvriendelijke banden werden ook in de grote bandentest van het Zweedse tijdschrift Råd och Röns 2012 onderscheiden.

Steeds meer fabrikanten produceren banden die het milieu schoon houden. Deze milieuvriendelijke banden hebben een lagere rolweerstand en verlaagt hiermee het brandstofverbruik als de kooldioxideuitstoot van uw wagen. Zij maken daarmee economisch en milieuvriendelijk rijden mogelijk. Banden zijn voor 30 % verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot van een voertuig. Energiebesparende milieuvriendelijke banden maken een brandstofbesparing van maximaal 10 % mogelijk.

Sinds november 2012 gelden een nieuwe EU-richtlijn die in identificatie van banden met betrekking tot branstofverbruik, grip op een nat wegdek en geluidsemissie voorziet. Het EU-Eco-Label bevindt zich op banden die na 1 juli 2012 zijn geproduceerd. Milieuvriendelijke banden worden met een groen A-label gemarkeerd, banden met minder goede eigenschappen worden met een donkerrood G-label gemarkeerd. Het geluidsniveau van de banden wordt door middel van een luidspreker met geluidsgolven aangegeven. De stilste banden, waarvan het geluidsniveau zich onder de 68 db bevindt, worden gemarkeerd met een symbool van een zwarte geluidsgolf en twee witte geluidsgolven. Voor vernieuwe banden, offroad- en racebanden gelden niet dezelfde eisen als voor de conventionele banden.

Milieuvriendelijke banden tegen aantrekkelijke prijzen

De volgende banden zijn een selectie uit onze zomerbanden assortiment. Deze banden worden geclassificeerd als energiezuinig en ze zorgen voor een verminderde kooldioxideuitstoot.