0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

ECO Banden

Wanneer u geld wilt besparen kiest u voor milieuvriendelijke banden. Milieuvriendelijke banden verminderen de frictie tijdens het rijden en daarmee ook de brandstofkosten. De geselecteerde milieuvriendelijke banden werden ook in de grote bandentest van het Zweedse tijdschrift Råd och Röns 2012 onderscheiden.

Steeds meer fabrikanten produceren banden die het milieu schoon houden. Deze milieuvriendelijke banden hebben een lagere rolweerstand en verlaagt hiermee het brandstofverbruik als de kooldioxideuitstoot van uw wagen. Zij maken daarmee economisch en milieuvriendelijk rijden mogelijk. Banden zijn voor 30 % verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot van een voertuig. Energiebesparende milieuvriendelijke banden maken een brandstofbesparing van maximaal 10 % mogelijk.

Sinds november 2012 gelden een nieuwe EU-richtlijn die in identificatie van banden met betrekking tot branstofverbruik, grip op een nat wegdek en geluidsemissie voorziet. Het EU-Eco-Label bevindt zich op banden die na 1 juli 2012 zijn geproduceerd. Milieuvriendelijke banden worden met een groen A-label gemarkeerd, banden met minder goede eigenschappen worden met een donkerrood G-label gemarkeerd. Het geluidsniveau van de banden wordt door middel van een luidspreker met geluidsgolven aangegeven. De stilste banden, waarvan het geluidsniveau zich onder de 68 db bevindt, worden gemarkeerd met een symbool van een zwarte geluidsgolf en twee witte geluidsgolven. Voor vernieuwe banden, offroad- en racebanden gelden niet dezelfde eisen als voor de conventionele banden.

Milieuvriendelijke banden tegen aantrekkelijke prijzen

De volgende banden zijn een selectie uit onze zomerbanden assortiment. Deze banden worden geclassificeerd als energiezuinig en ze zorgen voor een verminderde kooldioxideuitstoot.

 • Goodyear Efficient Grip

  Goodyear heeft een nieuwe generatie goed rollende banden ontwikkelt. Deze banden heten Efficient Grip en verbruiken minder brandstof. Daarbij behoudt Goodyear hoge kwaliteit met betrekking tot de remmen en rijeigenschappen, ook bij een nat wegdek. Door de efficiente grip kunt u bijdragen aan het verminderen van de milieulast. Tegelijkertijd verkrijgt u met deze zomerbanden volledige rijveiligheid. De zomerbanden Efficient Grip van Goodyear beschikken over een zogenaamde FuelSaving-Technologie – het brandstofverbruik wordt verminderd zonder dat het afdoet aan de hoge prestaties van de banden.

 • Continental ContiPremiumContact 2

  Deze zomerband is een echte winnaar! Met de Conti Premium Contact 2 heeft Continental bij de bandentesten in de jaren 2009, 2010 en 2011 gewonnen. De banden zorgen voor een uitmuntend comfort, een goede rijbeleving en een hoog niveau van veiligheid bij frequente rijders zowel bij korte- en lange afstanden. Het profiel vermindert de kans op aquaplaning en zorgt voor een goede grip bij zowel een droog- als een nat wegdek.

 • Michelin Energy Saver

  Deze zomerbanden van Michelin zorgen voor een laag brandstofverbruik. Dankzij een nieuw ontwikkelde rubbersamenstelling van 100 % Silica rijdt u ook veilig op een nat wegdek. Durable Security Compound (DSC) is de naam van de nieuwe component van het loopvlak, dat zorgt voor betere remprestaties bij een nat wegdek. Dit geldt niet alleen voor nieuwe banden, zelfs na langer rijden zorgen de banden voor een korte remweg. Dankzij DSC is de Energy Saver bijzonder duurzaam.

 • Nokian Hakka Green

  De nieuwe milieuvriendelijke zomerband Nokian Hakka Green biedt uitzonderlijke goede grip bij alle weers- en wegdekomstandigheden. Deze banden zorgen voor optimale rijeigenschappen bij warm of ruw asfalt, bij regenachtige wegen en zelfs laat in de herfst wanneer de temperaturen het vriespunt naderen. De Nokian Hakka Green banden hebben een zeer lage rolweerstand. Dat bespaart u brandstof en heeft het een positief effect op ons milieu.

 • Pirelli Cinturato P7

  De nieuwe hoge prestatie-milieuvriendelijke zomerbanden van Pirelli zijn speciaal voor maximaal rijplezier ontwikkeld. Tegelijkertijd zorgen de banden voor grote veiligheid en goede rijeigenschappen bij een positief milieueffect. De Cinturato P7 is vooruitstrevend: bij de productie wordt er geen extra kooldioxide uitgestoten, bij het rijden komen er geen schadelijke deeltjes vrij in de lucht, door de verminderde rolweerstand is de CO2 -uitstoot sterk verminderd, de banden rijden met een lager geluidsniveau en hebben een langere levensduur. De Cinturato P7 maakt een kortere remweg op een natte- en een droge grond mogelijk.

 • Bridgestone Turanza ER300 Ecopia

  In de bandentest van het tijdschrijft Auto Bild in 2010 werd de nieuwe generatie milieuvriendelijke banden getest. De band Turanza ER300 Ecopia van Bridgestone werd als winnaar uitgeroepen en met de topwaardering sterk aanbevolen gekenmerkt. Auto Bild prees de Turanza ER300 Ecopia voor zijn evenwichtige eigenschappen op een nat- en droog wegdek, veiligheid bij aquaplaning, goede remprestaties bij nat wegdek, laag geluidsniveau en bevredigende brandstofverbruik

 • Hankook Ventus S1 evo K107

  K107 Ventus S1 evo – een zomerband van topkwaliteit! Voor een betere grip bij verschillende weersomstandigheden is deze band voorzien van een asymmetrisch profiel. De banden zijn ook bij veeleisende manoeuvres buitengewoon efficient. Deze banden onderscheiden zich door goed comfort en laag geluidsniveau. De banden worden standaard gemonteerd bij de nieuwe Audi A4 en A6L. Het nieuwe HDS-Silica rubbermengsel biedt optimale grip en vermindert het brandstofverbruik.

 • Kinergy Ecos K425

  Der Kinergy Eco is een nieuwe milieuvriendelijke band van de firma Hankook. De speciale K425-brandstofbesparende technologie werd zowel met behulp van nieuwe materialen met silicadeeltjes in nano-bereik als met een nieuwe mengtechniek ontwikkeld. Deze technologie zorgt voor een verbeterd brandstofverbruik en hoge remprestaties.

 • Kumho Ecowing KH19

  Deze zomerbanden van Kumho zijn met aandacht voor het milieu ontwikkeld. Bij de productie wordt uit liefde voor de natuur het gebruik van milieubelastende stoffen beperkt. Bovendien heeft de KH19 een lagere rolweerstand dan eerdere modellen. Hierdoor wordt het brandstofverbruik en ook kooldioxide-uitstoot aanzienlijk verminderd.