0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Alles over KW Suspension

Alles over KW Suspension

KW Suspension is een relatieve nieuwkomer in de tuningwereld. Het Duitse bedrijf produceert sinds 1995 zijn eigen dempingsystemen, nadat het in de drie jaar daarvoor als distributeur voor andere merken actief was. De dempingsystemen van KW Suspension bestaan uit een geïntegreerde schokdemper en veer en kenmerken zich door het gebruik van hoogwaardige materialen, innovatieve technologie en een kleurrijk ontwerp.

Om een idee te krijgen van de kwaliteit van de door KW Suspension geleverde producten, hoef je alleen maar te kijken naar de ongekende groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. KW Automotive is in haar korte bestaan uitgegroeid van een bedrijf dat met drie medewerkers uit een garage opereerde, tot een alom gerespecteerde multinational met meer dan 200 werknemers verspreid over vier landen en vijf merken.

De kroon op het werk van KW Suspension kwam in 2009, toen het bedrijf officiële partner werd van de World Touring Car Championship (WTCC). De schokdempers van KW Suspension worden tegenwoordig ook standaard geïnstalleerd in onder meer de Mercedes-Benz AMG Black Series en BMW M3 GTS. Kortom: met dempers van KW Suspension weet je dat je uitstekend materiaal in huis haalt. We hebben hier daarom onze meest verkochte producten van KW Suspension verder uitgelicht.

Voor de mix tussen prestatie en comfort

Het basismodel van KW Suspension is de KW inox Variant 1. Dit model is met name gericht op autobezitters die meer uit hun auto willen halen op het gebied van wegligging en rijgedrag, maar niet al te veel dagelijkse bruikbaarheid op willen geven. Dit wordt mogelijk gemaakt door de progressieve werking van de demper: hoe meer druk erop komt te staan, bijvoorbeeld bij het hard insturen van een bocht, hoe meer tegendruk de demper geeft.

Tip: SEAT tuning accessoires

De Variant 1 heeft één fabrieksinstelling. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk voldoende, maar de mogelijkheid om de demping aan te passen is belangrijk bij auto’s die veel gebruikt worden op het circuit. KW Suspension biedt met de KW inox Variant 2 en KW inox Variant 3 invulling aan deze behoefte. Bij beide producten kan de stijfheid van de veer eenvoudig aangepast worden, terwijl de Variant 3 ook de mogelijkheid biedt om de compressie van de demper in te stellen.

Voor de beste performance

Professionele racers en serieuze amateurcoureurs zullen aan de eerdergenoemde schokdempers waarschijnlijk niet genoeg hebben. Wat telt is wegligging en stuurgedrag; comfort is van ondergeschikt belang. Ook voor deze mensen heeft KW Suspension de juiste producten, waarbij het bedrijf veel kennis direct uit de motorsport toegepast heeft in het ontwerpen en perfectioneren van de consumentenproducten.

Uitgelicht: Race gaas

Zo heeft KW Suspension voor de serieuze amateur de KW Clubsport ontwikkeld. De onderhoudsvrije Clubsport biedt meer instellingsmogelijkheden dan de dempers uit de inox-lijn en is daarnaast volledig gecertificeerd door TÜV. Dit betekent dat de demper niet alleen geschikt is voor gebruik op bijvoorbeeld de Nürburgring, maar ook aan alle strenge veiligheidseisen voldoet voor gebruik op de openbare weg.

Voor de echte racer is de beste optie uit het assortiment van KW Suspension echter de KW Competition. Deze dempers worden veel gebruikt in de professionele motorsport en niet zonder reden: het is namelijk eerder regel dan uitzondering dat auto’s met KW Competition dempers beslag leggen op podiumplaatsen in de GT1, WTCC, ADAC Procar of de 24 uursrace van Neurenberg. Het motto van KW Suspension is niet voor niets ‘made for winners’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *