0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

De microcar is voor steeds meer mensen een interessant vervoersmiddel

Microcar

Mobiliteit is ontzettend belangrijk voor iedereen. Snel en efficiënt van A naar B kunnen reizen is cruciaal. Er zijn tal van verschillende vervoersmiddelen die mensen gebruiken en er komen er ook steeds meer bij. Van de elektrische fiets tot de scooter, met de step of de auto, er zijn verschillende opties. Een vervoersmiddel dat steeds meer ontdekt begint te worden en zeer veel praktische voordelen met zich meebrengt, is de microcar, ook wel brommobiel genoemd. De brommmobiel bestaat al sinds 1980. Vanaf de introductie van de microcar in Nederland in 1995, is dit transportmiddel behoorlijk doorontwikkeld en een steeds interessanter vervoersmiddel geworden voor veel mensen.

Tip: Brommobielen

De meeste brommobielen hebben vier wielen en zijn lichter dan een personenauto

De officiële betiteling van een brommobiel, mag worden gebruikt, wanneer we het hebben over een gemotoriseerd voertuig met drie of meer wielen. De meeste microcars hebben vier wielen, maar er zijn ook genoeg varianten met drie wielen te vinden. De brommobiel heeft daarnaast ook een beperkte maximumsnelheid en is vaak kleiner in formaat en ook een stuk lichter dan een personenauto. De meest nieuwere microcars zijn voorzien van een elektrische motor die via de netstroom opgeladen kan worden. Deze variant is dan ook duurzaam en een beter voor het milieu.

Uitgelicht: Elektrische fietsen

Regels om rekening mee te houden bij het rijden van een microcar

Hoewel de brommobiel een stuk lichter is in gewicht en een lichte motor met minder vermogen heeft dan een personenauto, dienen de regels op de weg voor personenauto’s in acht genomen te worden. De brommobiel mag op de openbare weg bereden worden met uitzondering van de autowegen en snelheden, waar langzaam rijdend verkeer niet is toegestaan. Deze wegen worden aangeduid met een zogenaamd C9 bord. De maximumsnelheid met de brommobiel is 45 kilometer per uur, tenzij de maximumsnelheid van de betreffende weg lager is, zoals in de bebouwde kom of op een woonerf. Een AM-rijbewijs is verplicht bij het rijden van een microcar en de minimumleeftijd om een microcar te mogen rijden is 16. Omdat een autorijbewijs niet nodig en ook de minimumleeftijd een stuk lager ligt dan bij de personenauto, is de brommobiel een stuk toegankelijker. Vooral in drukke gebieden in bijvoorbeeld steden kan een brommobiel een uitkomst zijn, omdat het vinden van een parkeerplek niet heel lastig is en je makkelijk overal tussen kan manoeuvreren. De maximum snelheid van 45 kilometer per uur, is vaak meer dan toereikend wanneer je in de stad rijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *