0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Autobanden; waar moet je op letten?

Onlangs is in Duitsland een onderzoek gedaan naar het verband soort autobanden en ongelukken, de resultaten waren schrikbarend. En dit zegt een hoop, niet over Duitsland maar juist over Nederland. De regels op het gebied autobanden zijn in Duitsland een stuk strenger. Er staat zelfs aangegeven op het kenteken welke specifieke band er onder een auto hoort. Wil je een ander soort band onder je auto? Geen probleem, wel even je banden laten keuren door een professionele instelling. Tevens is het verplicht om in Duitsland winterbanden onder je auto te monteren wanneer het seizoen zich weer aanbiedt. Goede banden zijn dus essentieel voor je auto, voor de wegligging, de remweg en de afvoer van water. Maar waar moet je nu precies op letten bij de aankoop van een nieuw setje banden?

Keuze van de band

Het is lastig om te zeggen welke band nu de beste is, vaak heeft het ook te maken met persoonlijke voorkeur. Dit heeft voornamelijk te maken met het aantal kilometers die je per jaar rijdt. Zit je veel op de snelweg en maak je jaarlijks veel kilometers? Dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een band die prettig rijdt, slijtvast is en stil. Gebruik jij je auto maar zelden of rij je veel in de stad, dan stel je weer hele andere eisen aan een band.

Beste banden volgens ANWB

Elk jaar test de ANWB een serie autobanden op strenge criteria, veiligheid, slijtvastheid, wegligging en rijeigenschappen op nat en droog wegdek. Deze tests voeren zij uit voor zomer, winter en all season banden. Dit kan dus een goede indicator zijn bij het uitkiezen van een band. Het is niet per definitie waar dat dure merkbanden beter zouden zijn dan goedkope merkloze banden. Maar vaak zijn de merkbanden wel beter bestemd tegen slijtage dan goedkopere merkloze alternatieven.

Voor-en nadelen all season banden

De winter komt er weer aan, het wordt kouder en jij rijdt eigenlijk alweer te lang door met je zomerbanden terwijl je een compleet nieuwe set winterbanden in je schuur hebt liggen. Dit kan menig autobezitter zich maar al te goed voorstellen. Elk jaar weer de banden onder je bolide verwisselen en de andere set weer opbergen in je schuurtje, wat een gedoe. Bieden all season banden nu de oplossing? Bekijk op deze site banden.auto-onderdelen24.nl

De all season band is het eigenlijk net niet. Deze band is gemaakt van zachter rubber dan zomerbanden en in de winter is dit rubber harder dan een reguliere winterband. Deze band is dus geen vervanging voor de zomer of winterband maar meer een compromis. Maar wanneer biedt de all season band nou uitkomst voor jou?

  • Je maakt niet dagelijks gebruik van je auto
  • Je maakt niet veel kilometers
  • Wanneer het weer tegenzit beschik je over vervangend vervoer

Maak dus een weloverwogen keuze wanneer je een nieuw setje banden nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *