0

Geen producten in je winkelmand.

CALL SUPPORT

1234.7890

Waarom elektrisch leasen

Waarom elektrisch leasen

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, want steeds meer grote automerken zijn ermee bezig. Elektrische auto’s zijn steeds meer in opkomst en dat zul je vast ook wel merken als je om je heen kijkt op straat. Je ziet er steeds meer rijden. Je kan een elektrische auto leasen of kopen. In deze blog lees je de voordelen van het leasen van een elektrische auto.

Lagere bijtelling

Wanneer je een elektrische auto gaat leasen, levert je dat een aantal voordelen op. Je betaalt namelijk lagere bijtelling. Als je een elektrische auto hebt met alleen een elektromotor is de bijtelling 4%. Er geldt een bijtelling van 7% wanneer je auto een elektromotor heeft met range extender en plug-in-hybrides. Hoe zuiniger de auto hoe lager de bijtelling. Er wordt gekeken naar de CO2-uitstoot in gram per kilometer. Is dit 0? Dan betaal je 4% bijtelling, wat dus het geval is bij volledig elektrische auto’s. Is dit meer dan 0? Dan betaal je 22% bijtelling.

Geen BPM

Bij aankoop van een elektrische auto betaal je geen BPM. BPM is de aanschafbelasting die je moet betalen bij de aanschaf van een auto. De reden hiervoor is omdat het kabinet mensen wil aansporen een elektrische auto aan te schaffen. Het rijden in een elektrische auto is namelijk beter voor het milieu. Rijd je nou in een Tesla Model 3, Hyundai Kona Electric of een Volkswagen ID? Dat maakt niet uit. Wanneer een auto geen CO2 uitstoot, hoeft je geen BPM te betalen.

Vrijstelling MRB

Wanneer je een auto bezit met een CO2-uitstoot van maximaal 95 g/km diesel en 110 g/km benzine, is er een vrijstelling van de MRB. Dit is de motorrijtuigenbelasting dat je moet betalen als je een voertuig bezit dat hoger is dan bovenstaande cijfers.

Naast dat je veel beter bezig bent voor het milieu wanneer je rijdt in een elektrische auto, zijn er ook nog eens een aantal voordelen waar je van kunt profiteren. Allemaal maar voordelen dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *